Stappenplan: van marktwaarde naar Assetmanagement

Stappenplan: van marktwaarde naar Assetmanagement

Gepubliceerd op:

Door de Woningwet is de marktwaarde in verhuurde staat versneld gemeengoed geworden in de corporatiesector. Deze verplichting biedt ook kansen voor woningcorporaties, omdat het een volgende stap richting assetmanagement gemakkelijker maakt. Deze trend binnen corporaties valt samen met mondiale trends zoals big data, data analytics en data driven decisionmaking.

Er ontstaat een steeds sterkere behoefte om besluiten te onderbouwen met meer en betere data. Zuiver gezien mogen we vaak nog niet spreken van big data, maar de trend is ingezet. Een voorbeeld is dat het besef in de corporatiesector toeneemt dat de marktwaarde veel nieuwe inzichten oplevert voor het assetmanagement. De (onderbouwing van) de marktwaarde geeft onder meer inzicht in de huurpotentie, waarde potentie en risicoprofielen van het vastgoed. Ook de effecten van het uitgevoerde beleid worden meetbaar en vergelijkbaar, omdat ze zijn uit te drukken in rendementen. Het levert bijvoorbeeld objectieve informatie op over hoe bepaalde complexen, buurten of wijken ten opzichte van elkaar presteren. Waarderen op marktwaarde helpt u om de data die u al heeft te verbeteren en nieuwe data over het vastgoed te verzamelen voor uw assetmanagement. En meer data kan leiden tot beter begrip.

Stappenplan en randvoorwaarden

Reasult biedt u een stappenplan hoe u deze data structureel opbouwt en wat verdere randvoorwaarden zijn voor goed assetmanagement. U vindt dit stappenplan in het whitepaper ’Van Marktwaarde naar Assetmanagement'. Ook tonen we u drie voorbeelden uit de praktijk.

http://www.reasult.com/nl/whitepapers/49/van-marktwaarde-naar-het-toepassen-van-assetmanagement---met-een-stappenplan-en-drie-praktijkvoorbeelden.html

Een greep uit ons leveranciersregister

Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...
Jan Snel BV
Jan Snel Group BV is marktleider in de Benelux op het gebied van modulaire bouwoplossingen ...
Falco BV
Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving ...