Bescherm je drinkwaterinstallatie met de waterslagdempers van Caleffi

Bescherm je drinkwaterinstallatie met de waterslagdempers van Caleffi

Gepubliceerd op:

Waterslag treedt op in gesloten systemen wanneer het water zeer snel afgeremd of versneld wordt door het plotseling sluiten van ventielen of kranen of door het stoppen van een circulatiepomp. Het effect hiervan is de voortplanting van een over- en onderdruk in de leidingen, waardoor er niet alleen geluid ontstaat, maar waardoor ook het hele systeem beschadigd kan worden. 

Waterslagdempers die gemonteerd worden in de buurt van ééngreepsmengkranen, magneetkleppen, kogelafsluiters enz., vangen deze hoge drukpieken op en voorkomen dergelijke negatieve effecten.

De Antishock van Caleffi vangt waterslag op tot 50 bar en is geschikt voor continu gebruik bij hogere waterleidingsdruk tot 10 bar . Hij werkt volgens een mechanisch principe met een kunststof zuiger waar de drukpieken worden opgevangen door een veer.

Deze waterslagdemper heeft compacte afmetingen en is mede daardoor eenvoudig te installeren. Tevens is het mechanisch werkingsmechanisme onderhoudsvrij en door de afwezigheid van een membraan is de Antishock niet onderhevig aan slijtage. Deze waterslagdemper is met haar lange levensduur daarmee zeer duurzaam.

Kenmerken
  • Vangt drukpieken op tot 50 bar en begint reeds te werken vanaf 3 bar;
  • Compacte afmetingen en eenvoudige installatie;
  • Lange levensduur;
  • Geschikt voor continu gebruik bij hogere waterleidingsdruk tot 10 bar;
  • Het mechanisch werkingsmechanisme is onderhoudsvrij;
  • KIWA gekeurd.
Bekijk hier de product sheet van de Antishock van Caleffi.

Een greep uit ons leveranciersregister

IsoBouw Systems BV
IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...
Aon
Dragen wat je kunt, verzekeren wat je moet ...