Corporaties kunnen goedkoop lenen voor energiebesparende renovatie

Corporaties kunnen goedkoop lenen voor energiebesparende renovatie

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties kunnen in aanmerking komen voor een lening met lage rente als zij tenminste 5 woningen willen renoveren tot zeer energiezuinige woningen. Minister Blok stelt hiervoor 75 miljoen euro aan leningen beschikbaar.

Om in aanmerking te komen voor de lening moet de verhuurder tenminste 5 woningen renoveren door middel van energiebesparende maatregelen. De sociale huurwoningen van woningcorporaties moeten na renovatie minimaal energielabel A+ hebben en tenminste 4 energielabelstappen zijn verbeterd. Voor de huurwoningen van overige verhuurders en de vrije sector huurwoningen van woningcorporaties geldt dat ze na renovatie minimaal energielabel A moeten hebben en tenminste 3 energielabelstappen zijn verbeterd.

Met de leningen kunnen verhuurders 25% van het renovatieproject financieren. In totaal kunnen de gefinancierde projecten tot 300 miljoen aan investeringen van verhuurders leiden. Woningcorporaties kunnen vanaf 6 oktober 2014 gebruik maken van het fonds. Overige verhuurders kunnen vanaf 17 november 2014 een lening aanvragen. De aanvragen kunnen worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op 1 juli 2014 ging de subsidieregeling van € 400 miljoen voor energiebesparing sociale huursector open. Verhuurders van ‘sociale’ huurwoningen mogen de subsidie en lening combineren indien voldaan wordt aan de voorwaarden van beide regelingen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Schöck Nederland b.v.
Schöck biedt producten en systemen voor de toekomst...
IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...
Oaktree Group
De Oaktree Group: complete ICT-oplossingen onder één dak ...