De Renovatieversneller: Uw corporatie, volledig ontzorgd

De Renovatieversneller: Uw corporatie, volledig ontzorgd

Gepubliceerd op:

Op 29 juni aanstaande gaat de Renovatieversneller van start. Deze subsidieregeling is bedoeld om huurwoningen beter, sneller en betaalbaar te verduurzamen en zo een bijdrage te leveren aan de eigen ambities van woningcorporaties, beleggers en marktpartijen én aan de verplichtingen uit het Klimaatakkoord.

“Om gebruik te kunnen maken van de Renovatieversneller, moeten woningcorporaties aan strikte voorwaarden voldoen”, zegt Frank Doff, Ontwikkelaar Transitieprojecten bij Trans-id. “Zo moeten zij samenwerken met collega-corporaties en marktpartijen, gezamenlijk ten minste 150 woningen inbrengen, die binnen drie jaar worden aangepakt én tenderen. Veel woningcorporaties vinden het lastig om aan de voorwaarden te voldoen. Immers zijn ze deze vorm van samenwerken en tenderen niet gewend. Wij springen hierop in en nemen corporaties graag alle zorg uit handen. Van de inschrijving en alle administratieve lasten tot en met de praktische uitvoering/renovatie.”

Trans-id is een nieuw label van fabrikant Itho Daalderop en richt zich specifiek op de (energetische) verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. “Recent hebben we onze handen ineen geslagen met Rc-Panels en een renovatieaanbod voor energie-onzuinige, grondgebonden woningen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 samengesteld, dat perfect aan de eisen van de Renovatieversneller voldoet”, vertelt Doff. “Zo kunnen we woningen van de deelnemende corporaties efficiënt, betaalbaar en snel voorzien van nieuwe deuren, ramen en gevels, met een thermische isolatiewaarde (Rc) van 7. De gevelafwerkingen worden exact op maat geprefabriceerd, waarbij een robot een veelvoud aan metselpatronen, stucafwerkingen en kleuren kan realiseren. Alle daken worden voorzien van een prefab dakpakket (Rc = 7), inclusief pv-panelen. Bovendien integreren we een complete en compacte installatiemodule in de woningen, inclusief een fluisterstille, energie-efficiënte water/water-warmtepomp, een tapwatervat, een ventilatie-unit met warmteterugwinning en een  monitoringssysteem. De van buiten servicebare installatiemodule wordt deels in de gevel ingepast, wat resulteert in een hoge beeldkwaliteit en minimale ruimte-opoffering van de bewoner vraagt.”

Woningcorporaties die hun woningen middels bovenstaande slimme en bewezen energieconcepten willen verduurzamen, kunnen zich bij Trans-id en Rc-Panels aanmelden, vertelt Doff. “Vervolgens bundelen we alle aanvragen tot één inschrijving, waardoor we maximaal scoren op omvang van het project, opschalingspotentieel, mate van vernieuwing en kostendaling en TCO. Hierdoor wordt de kans op subsidieverstrekking maximaal. Bovendien hoeven corporaties niet meer zelf op zoek naar samenwerkingen.” Bij dit initiatief is het Ondersteuningsteam van de Renovatieversneller betrokken.

Interesse? Neem dan contact op met Frank Doff via f.doff@trans-id.nlEen greep uit ons leveranciersregister

CascoTotaal
CascoTotaal ontwikkelt en realiseert prefab bouwconcepten voor de zakelijke markt ...
Daikin Nederland
Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...
ATAG Heating
ATAG als uw langetermijnpartner ...