Tijdelijke personenlift aan de Vijf Meilaan te Leiden

Tijdelijke personenlift aan de Vijf Meilaan te Leiden

Gepubliceerd op:

Aan de Vijf Meilaan te Leiden worden in twee appartementencomplexen de liften gerenoveerd. De bewoners van de complexen zijn veelal senioren die hier al een lange tijd wonen. Gedurende de werkzaamheden aan hun vaste liftinstallatie is het belangrijk om de bewoners mobiel te houden. Voor de opdrachtgever stonden dan ook de kernwoorden toegankelijkheid, veiligheid en wooncomfort voor haar huurders centraal en dus gingen we aan de slag om een tijdelijke lift te installeren.

Geen overlast voor bewoners
In beide complexen is elk één vaste lift aanwezig, welke dit jaar vervangen worden door nieuwe, energiezuinige liften. Tijdens de renovatie zou er twee keer zes weken geen lift beschikbaar zijn wat een vrij lange periode is. Onze tijdelijke personenlift is voor dit renovatieproject dé perfecte oplossing geweest, om zo min mogelijk hinder te veroorzaken.

Opstelplaats
In verband met de ondergrondse infrastructuur en dan met name de gasafsluiters welke zich  in het voetpad bevinden, is de RECO Lift op het straatwerk (trottoir) geplaatst. Ook was er maar slechts één opstelplaats t.o.v. de verkeersruimtes op de zes etages mogelijk, waardoor dit de enige optie was. Door een hellingbaan te plaatsen, hebben we de RECO Lift begaanbaar kunnen maken voor zowel valide als mindervalide bewoners / bezoekers.

Omdat de lift op het trottoir is geplaatst, vonden we het noodzakelijk dat passanten gewoon op de stoep konden blijven lopen zodat er geen gevaarlijke situaties zouden ontstaan. Door tussen de lift en de plint van het gebouw een doorgang van 1,2 meter beschikbaar te laten, hoeven de passanten niet over de fietsstrook te lopen. Uiteraard is de route door RECO door middel van borden aangegeven en is de stoep extra verlicht.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intergas Verwarming B.V.
Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels ...
BSH Huishoudapparaten
BSH Huishoudapparaten B.V. is in Nederland verantwoordelijk voor de marketing, sales en service van de huishoudapparaten ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...