Overijssel stimuleert verduurzaming sociale huurwoningen

Overijssel stimuleert verduurzaming sociale huurwoningen

Gepubliceerd op:

Het Energiefonds Overijssel stelt nog eens 35 miljoen euro beschikbaar voor verduurzamingsprojecten bij sociale huurwoningen. De nieuwe injectie in verduurzaming richt zich ook weer expliciet op woningcorporaties die investeren in energiebesparing of de productie van nieuwe energie. Bij de eerste ronde was al 65 miljoen euro verstrekt aan corporaties.

De tweede ronde is gestart op 3 juli. Corporaties kunnen aanvragen indienen tot 3 oktober. In deze ronde wil het fonds vooral investeringen mogelijk maken die innovatief en vooruitstrevend zijn in hun doelstellingen en die zorgen voor lagere kosten voor huurders. De plannen moeten voldoen aan vooropgestelde criteria op het gebied van energiebesparing, efficiëntie, woonlasten en dupliceerbaarheid. Energiefonds Overijssel zal de beste projecten financieren tegen een rente van 1,5% voor een periode van 15 jaar.

Het fonds stelde eerder al 65 miljoen euro beschikbaar voor financiering van verduurzamingsprojecten bij woningcorporaties. Daarmee worden momenteel 15.000 sociale woningen duurzaam gerenoveerd. Corporaties leggen zelf nog eens 137 miljoen euro bij om die plannen te verwezenlijken. De investeringen in deze 15.000 woningen zullen leiden tot een energiebesparing van 243 tetrajoule per jaar, ofwel het verbruik van 3.100 huishoudens. Een ander positief effect van deze investeringen is de werkgelegenheid die ze opleveren in de bouw.

Bron: energiefondsoverijssel.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens: marktleider in keukens op de zakelijke markt ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...
NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...