Kan een tijdelijk lift ingezet worden bij appartementen zonder galerij?

Kan een tijdelijk lift ingezet worden bij appartementen zonder galerij?

Gepubliceerd op:

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld of het mogelijk is om een tijdelijke lift te plaatsen tegen een hoogbouwpand zonder galerij. Het antwoord is JA, want met het deskundig inzicht van een vakspecialist en goed overleg met de opdrachtgever is er voor ieder pand een passende oplossing te vinden. Bij RECO Lift Solutions hebben wij inmiddels ruime ervaring met het opstellen van liftvoorzieningen bij panden waar de oplossing misschien niet voor de hand ligt.

Dit was in de afgelopen weken ook het geval bij de 8 panden aan de Tijm- en Kaneelweg in Rotterdam. De VVE beheerders speelden hier al jaren met de vraag hoe ze de bewoners de benodigde liftcapaciteit konden garanderen tijdens een renovatie van de vaste (residentiële) personenliften.

Bij de panden bleek dat een aansluiting van tijdelijke personenlift op het centrale trappenhuis de beste oplossing was. Dit was echter niet direct uitvoerbaar doordat de etages van het trappenhuis afgesloten waren met puien en er op de begane grond een luifel stond. De luifel bood hier overkapping aan de centrale ingang met brievenbussen. Om hier een oplossing voor te vinden, zijn we in gesprek gegaan met de huisaannemer van de VVE beheerders. De aannemer heeft vervolgens zorgvuldig de luifel en de puien gedemonteerd voor de stopplaatsen van onze tijdelijke personenlift.

Wij geven in dit soort situaties altijd de voorkeur aan een partij die al bekend is met het pand en de beheerder. Het is verstandig om met een ketenpartner te werken, omdat een huisaannemer beter bekend is met de bouw van het pand en daarmee ook het risico op schade minimaliseert.  Om het probleem met de ingang te tackelen hebben we de lift een paar meter voor het pand geplaatst en door middel van loopbruggen met het pand verbonden.
Naast de bouwkundige uitdaging was er ook een deadline te halen. Het renovatieproject moet namelijk voor het einde van het jaar gereed zijn. Om deze deadline te halen staan er tot december telkens 3 liften gelijktijdig opgesteld. Nadat de renovatiewerkzaamheden aan een liftschacht gereed zijn, zullen onze liftmonteurs de tijdelijke personenlift naar de volgende opstellingslocatie verhuizen en hier installeren.

Toegankelijk en verantwoord
We lezen nog te vaak in het nieuws dat woningcorporaties het belang en comfort van toegankelijkheid over het hoofd zien. Ondertussen zijn we verplicht steeds langer zelfstandig te blijven wonen door de toenemende vergrijzing en een gebrek aan zorginstellingen. RECO Lift Solutions staat bekend als gerenommeerde dienstverlener in de woningbouw als het gaat om mobiliteitsoplossingen en assistentie ten behoeve van toegankelijkheid in de breedste zin van het woord. Ons assortiment is volledig geoptimaliseerd met oog op bruikbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid, zodat u in elke situatie bereikbaarheid kunt faciliteren. Daarbij is huren ook een verantwoorde keus in het kader van de circulaire economie. De materialen en vervaardigingsprocessen worden namelijk maximaal benut in de gebruiksperiode van het product.

Wilt u weten of het bij uw pand mogelijk is om een tijdelijke lift te plaatsen? Dan gaan wij graag met u in gesprek om een oplossing te ontwikkelen. Neem contact met ons op voor een afspraak of lees verder op www.reco-lift.eu.

Mickel Wennekes
Accountmanager

     

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...