Gratis Sectormagazine voor woningcorporaties

Gratis Sectormagazine voor woningcorporaties

Gepubliceerd op:

Het afgelopen jaar heeft Effectory bij meer dan 20 woningcorporaties een medewerkersonderzoek uitgevoerd. Het blijkt dat de veranderingen die de corporatiesector momenteel doormaakt zorgt voor veel onrust bij medewerkers. Over de hele linie zien we helaas dalende scores in de werkbeleving van de medewerkers.

Dalende scores in werkbeleving
De sector scoort dit jaar op alle gebieden lager dan vorig jaar, met uitzondering van klantgerichtheid. Met een 7,0 is deze score gelijk gebleven. De afgelopen jaren presteerde de corporatiesector altijd beter dan andere sectoren (vertegenwoordigd in de NTI, het landelijk gemiddelde). Nu is de situatie andersom, de corporatiesector scoort juist lager dan gemiddeld. Met name vitaliteit scoort laag, met een 7,0 een half punt onder het landelijk gemiddelde, dat op een 7,5 ligt.

Besparingen en efficiëntie
Waar komt die daling vandaan? De verandering die de corporatiesector momenteel doormaakt (gericht op besparing en efficiëntie) is voor medewerkers niet gemakkelijk. Veel mensen werken al jarenlang bij dezelfde woningcorporatie. Zij zijn vertrouwd met de organisatiecultuur, werkwijze en de benadering van klanten. Die medewerkers hebben nu het gevoel dat er veel van ze ‘afgenomen’ wordt. Er moet meer resultaat behaald worden met minder middelen, medewerkers moeten elkaar directer gaan aanspreken op hun werkwijze, de familiecultuur verdwijnt en de klant wordt, in de perceptie van veel medewerkers, minder goed bediend. Dat is moeilijk. Al deze veranderingen leiden tot onrust bij de medewerkers.

Bent u benieuwd naar de inzichten op het gebied van werkbeleving binnen woningcorporaties?
Vraag het Sectormagazine hier gratis aan.
Een greep uit ons leveranciersregister

Atlantic-Fujitsu
Biedt energiebesparende warmtepompen en aircosystemen aan, voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat ...
Flamco B.V.
Wij bieden succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie ...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...