Zaltbommel van start met Deltaplan huurwoningen

Zaltbommel van start met Deltaplan huurwoningen

Gepubliceerd op:

Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen sneller een sociale huurwoning krijgen. Dat is het doel van het Deltaplan goedkope huurwoningen. Het Deltaplan moet ervoor zorgen dat vanaf het tweede kwartaal van 2016 ruim 100 nieuwe goedkope huurwoningen gebouwd worden, zodat de huidige druk op sociale huurwoningen afneemt.

De gemeente werkt hierbij nauw samen met Woonlinie en Woonstichting De Kernen. Het Deltaplan goedkope huurwoningen biedt het beleidskader om snel en verantwoord nieuwe goedkope huurwoningen te bouwen. In het beleidskader staan de criteria waaraan een locatie of bouwplan moet voldoen. De kern van het beleid is dat er sneller goedkope huurwoningen komen door tijdelijke woningen te plaatsen, maar ook door kleine permanente huurwoningen op bestaande woningbouwlocaties te bouwen.

Naar verwachting kan er in het tweede kwartaal van 2016 gestart worden met de bouw van deze woningen. De woningen zijn met name bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. Dit kunnen starters zijn, maar ook bijvoorbeeld arbeidsmigranten of spoedzoekers. Een belangrijk uitgangspunt van het Deltaplan is dat de nieuwe woningen verspreid over de gemeente, in Zaltbommel en in de dorpen, gebouwd worden. Ook is het belangrijk dat er een goede mix van doelgroepen en dus nieuwe bewoners komt. Beoogde locaties zijn in de wijk De Waluwe (Zaltbommel), Zuilichem, Brakel en Aalst.

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Ventilatietechniek
Goede ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is al meer dan 25 jaar ...
KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...
Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...