Boom fungeert als inspiratiebron voor een nieuw schoolgebouw en een nieuwe manier van leren in Nederland

Boom fungeert als inspiratiebron voor een nieuw schoolgebouw en een nieuwe manier van leren in Nederland

Gepubliceerd op:

In de Nederlandse wijk Maasniel in Roermond vormen de natuurlijke kenmerken van een boom de inspiratiebron voor een schoolaanbouw met vier leslokalen, een nieuwe bibliotheek, een openluchttheater en een centrale ontmoetings- en open leerruimte.

Het ontwerp van architectenbureau Coppen gebruikt de symboliek van een boom om een nieuwe invulling te geven aan een bestaand traditioneel schoolgebouw, en nieuwe leermethoden aan te reiken. ‘Lesgeven aan kinderen is niet langer beperkt tot het overdragen van feitenkennis. Het gaat om de uitwisseling van ideeën die jongeren enthousiast maken voor een nieuwe wereld, en niet de wereld die we denken te kennen’, aldus architect Hans Coppen. ‘Een boom is een verzamelplaats. Het nieuwe centrale gedeelte van het gebouw fungeert als een boom en biedt ruimte voor ontmoetingen, het delen van verhalen en de uitwisseling van ideeën’, aldus Coppen.

Een boom verleent tevens een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Kleine houten hutten uitgevoerd in ROCKPANEL Woods vormen een rustgevende plek waar kinderen kunnen ontsnappen aan vermoeiende groepsactiviteiten. Boomachtige structuren in ROCKPANEL Brilliant gevelmateriaal bekleden de nieuwe klaslokalen, waarbij de randoverlapping aan de ramen een gevoel van bescherming biedt aan de allerjongste schoolkinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot 6 jaar.

Dit is het eerste project in Nederland dat wordt gerealiseerd met ROCKPANEL Brilliant. De op maat gezaagde panelen bieden een breed kleurenspectrum, waaronder oranje, beige en een verscheidenheid aan groentinten die ook terug te vinden zijn in de schors en mossen van de nabije bomen. De glans van de ROCKPANEL Brilliant panelen bij zonlicht brengt deze kleuren tot leven en versterkt de uitstraling van het gebouw.

     

Een greep uit ons leveranciersregister

AVONED Trading B.V.
Bij AVONED staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...