Beschikbaarheid thema prijsvraag KWH-i-Opener

Beschikbaarheid thema prijsvraag KWH-i-Opener

Gepubliceerd op:

Voor de vijfde editie van de prijsvraag van KWH-i-Opener staat het thema ‘beschikbaarheid’ centraal. Welke innovaties zijn er mogelijk om de beschikbaarheid van sociale woningen te vergroten, om wachtlijsten te verkorten en om mensen die dit nodig hebben aan een passende woning te helpen? KWH-i-Opener is een jaarlijkse prijsvraag voor innovatieve projecten van woningcorporaties.

Het thema beschikbaarheid is één van de meest urgente opgaven op dit moment. Tegelijkertijd is het een zeer complex vraagstuk, waarvoor diverse oorzaken zijn te benoemen: passend toewijzen, stijgende huren, een krimpende woningvoorraad en te weinig financiële mogelijkheden tot het bouwen van nieuwe woningen met een betaalbare huur. Tel daarbij op een doorstroming die niet op gang komt en een doelgroep die alsmaar groeit door bijvoorbeeld het toegenomen aantal statushouders en vluchtelingen.

De jury beoordeelt de inzendingen en stelt een top 3 vast. Uiteindelijk wordt in oktober de winnaar bekend gemaakt. De nummer 1 wint een effectmeting van de innovatie. Daarbij wordt inzichtelijk gemaakt wat het rendement is van het project. Daarnaast krijgt de innovatie ruime aandacht via diverse media. Meer informatie is te vinden op www.kwhiopener.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
Gebroeders de Vries
Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor... 
ATAG Benelux
ATAG Benelux is één van de grootste en belangrijkste spelers in de Benelux ...