Grip op alle systemen in je portfolio

Grip op alle systemen in je portfolio

Gepubliceerd op:

Een groeiende uitdaging voor woningcorporaties is het beheren van de diverse technische systemen in woningen. Dankzij de toename van elektrificatie bij verduurzaming hebben ze vaak een scala aan apparaten zoals warmtepompen, boilervaten, omvormers, ventilatie en batterijen. En die vragen continue om onderhoud en aandacht.

Externe partners worden vaak betrokken om te zorgen voor optimaal rendement en technische functionaliteit, maar dit kan leiden tot verlies van grip op de systemen.

Volledige controle vanuit een online portal
Econtro levert een fysiek apparaat wat alle systemen verbind en slim aanstuurt. Ongeacht het merk. Zo krijgen woningcorporaties volledige controle en inzicht over hun vastgoedportefeuille. Hier hebben ze in 2022 de Innovatieprijs voor ontvangen. De online portaal zorgt voor een duidelijk overzicht van onderhoudsstatus tot energieverbruik, waarmee de regie stevig in handen van de corporatie ligt.

Netcongestie uitdaging
Bij uitdagingen op het gebied van netcongestie biedt Econtro slimme energiesturingen. De technologie van Econtro optimaliseert het energieverbruik door grootverbruikers zoals warmtepompen en boilervaten intelligent aan te sturen en de belasting te verdelen. Dit is vooral van belang bij renovaties of nieuwbouwprojecten die geconfronteerd worden met beperkte beschikbaarheid van elektriciteit.

De oplossing voor overzicht
Econtro biedt woningcorporaties een platform waarin alle systemen overzichtelijk bij elkaar komen. Dit leidt tot betere grip op de technische systemen in woningen. Voor meer informatie of contact, bezoek www.econtro.eu.


Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...