Woningbouwstichting De Gemeenschap kiest voor de Cloud van NEH Shared Services

Woningbouwstichting De Gemeenschap kiest voor de Cloud van NEH Shared Services

Gepubliceerd op:

Onlangs heeft Woningbouwstichting De Gemeenschap uit Nijmegen gekozen voor de clouddiensten van NEH Shared Services uit Leusden. Tijdens een feestelijk samenzijn, op een zonnige septembermorgen én onder het genot van heerlijk Nijmegens gebak, hebben de partijen een zesjarig contract ondertekend.

“Voor relatief lage extra kosten ontvangen wij straks een enorme toename in continuïteit en een veel lagere kans op informatiebeveiligingsincidenten”, begint Paul van Roosmalen, directeur-bestuurder van Woningbouwstichting De Gemeenschap, tijdens zijn uitleg over waarom ervoor outsourcen bij NEH is gekozen. “Wij zijn een professionele organisatie en hier hoort een professionele ICT-omgeving bij. Vanuit onze business case bleek dat NEH de juiste partij voor ons was om dit te verzorgen, waar zij veel kennis en ervaring binnen de woningcorporatiebranche hebben en onze taal spreken. Binnen onze business case sprak echter niet alleen de prijs, maar vooral het complete aanbod van NEH ons erg aan.”

Onder de aanwezigen van De Gemeenschap heerste veel enthousiasme, waardoor er ook uitgebreid werd gesproken over de go-livedatum van de nieuwe omgeving. Van Roosmalen zegt hierover: “We merken dat eindgebruikers aanlopen tegen de verouderde automatisering. De inrichting van onze kantoorautomatisering in de Cloud van NEH gaan we daarom direct goed doen! Geen “garbage out, garbage in”, maar direct kijken naar onder andere de mappenstructuren en naar oude data die gearchiveerd kan worden.”

Tijdens de overgang van een woningcorporatie naar de nieuwe omgeving, begeleidt en ondersteunt NEH haar klanten altijd waar dit nodig blijkt te zijn. Het belang hiervan werd onderstreept door de directeur-bestuurder: “We gaan voor “smooth” inrichting, maar we kijken ook naar het veiliger en professioneler maken van de omgeving. Dit betekent dat er wijzigingen plaats kunnen vinden in onze manier van werken. Hiervoor moet aandacht zijn om de kwaliteit te kunnen waarborgen.”

“Wat ik erg leuk vind is dat we een deel van onze medewerkers straks de mogelijkheid bieden om thuis te werken. Echter brengt dit ook een aantal risico’s met zich mee. In onze samenwerking met NEH gaan we ervan uit dat de risico’s binnen onze systemen zo klein mogelijk worden gemaakt. Daarnaast kunnen we vervolgens naar het bewustzijn van onze medewerkers kijken.”

Over De Gemeenschap
Woningbouwstichting De Gemeenschap is een dynamische maatschappelijke vastgoedonderneming, die mensgericht, vernieuwend en duurzaam diensten verleent en investeert in vastgoed. Met als uitgangspunt het zelf-organiserend vermogen van huurders, collega's en andere partners. Daarnaast zorgt de woningbouwstichting voor een prettige woonomgeving en investeert zij in leefbaarheid, zorg en veiligheid. De Gemeenschap beheert circa 2.500 verhuureenheden.

Over NEH Shared Services
NEH Shared Services B.V. ontzorgt al 12 jaar woningcorporaties op het vlak van de ICT. Met ruim 55 medewerkers ondersteunt NEH meer dan 55 corporaties met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, back-up, replicatie en uitwijk, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Door ervaring met zeven van de negen primaire pakketten en meer dan 400 verschillende applicaties gehost in haar datacenter is NEH de meest ervaren partner voor elke woningcorporatie.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...