Actie wijkprojecten ter verbetering sociale cohesie

Actie wijkprojecten ter verbetering sociale cohesie

Gepubliceerd op:

Dit jaar ontving de Limburgse actie voor wijkprojecten, Onze Buurt,  een record aantal  inzendingen. Dit jaar waren het er 98, dat zijn er 21 meer ten opzichte van vorige jaar. De Provincie Limburg meldt dat de inzendingen goed verspreid uit de hele provincie komen. Zelfs de voormalige Westelijke Mijnstreek – waar vandaan voorgaande jaren nauwelijks deelnemers kwamen – is nu goed vertegenwoordigd.

Stimulans burgerparticipatie
De jury, bestaande uit Wilbert Pothoff, Axel Zinken en Michiel Sluijsmans als afgevaardigden van de Limburgse woningcorporaties, Kristel Ashra namens het Oranje Fonds en gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen namens de Provincie Limburg- heeft de projecten beoordeeld op het vermogen tot verbinden, duurzaamheid, originaliteit en vooral draagvlak. De jury koos voor twee projecten in Maastricht en voor projecten in Heerlen, Kerkrade, Valkenburg en Afferden. Half november presenteren de projecten zichzelf voor de jury en dan wordt het beste project gekozen dat de hoofdprijs wint. De prijsuitreiking is op 29 november tijdens het ‘Wij zijn Limburg’ festival van de Provincie Limburg in Zeezicht Heerlen. Er is een prijzenpot van 60.000 euro. Dat bedrag wordt verdeeld over de winnaar en vijf stevige troostprijzen voor de overige vijf projecten.

Achtergrond
Onze Buurt wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door de woningcorporaties die verenigd zijn in Ons Limburg, samen met het Oranje Fonds en Provincie Limburg en met steun van L1 en VIALimburg. Groepen mensen, clubs, wijken en dorpen bedenken met enige regelmaat projecten waarmee de omgeving leefbaarder wordt. Dat wil Onze Buurt stimuleren door elk jaar de beste plannen van Limburg in het zonnetje te zetten en het allerbeste idee te belonen met een flink startkapitaal. Het is een stimulans voor burgerparticipatie. Het gaat de woningcorporaties van Ons Limburg en Oranje Fonds om het verbeteren van de sociale cohesie in de buurt.

Bron: Onze Buurt, Provincie Limburg

Een greep uit ons leveranciersregister

KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...
Weckx B.V.
Direct alarmering. Waar u ook bent.
Storingservice.nl
Storingservice.nl - uw partner bij storingen en calamiteiten ...