Kraken van vastgoed nog altijd reëel risico

Kraken van vastgoed nog altijd reëel risico

Gepubliceerd op:

Sinds de invoering van de Wet Kraken en Leegstand in 2010 is er gemiddeld slechts tien keer per jaar een kraker voorgeleid aan de rechter. Daarbij heeft 13% van deze rechtszaken geleidt tot een onvoorwaardelijke celstraf en heeft zo’n 34% van de veroordeelde krakers een boete ontvangen. Zo meldde onlangs het Algemeen Dagblad in een artikel over de meest recente cijfers van het Openbaar Ministerie en de Gemeente Den Haag. Uit deze cijfers blijkt dat kraken nog steeds voorkomt in Nederland en dat het risico op kraak daarom nog altijd reëel is, zeker nu vastgoed weer vaker leeg staat in afwachting van sloop- of nieuwbouwprojecten.

Leegstandbeheer biedt de oplossing
Wanneer vastgoed leeg staat, liggen verschillende leegstandsrisico’s op de loer, die elk om een op maat gemaakte oplossing vragen. Voorbeelden hiervan zijn waardedaling van het object, verloedering, verminderde leefbaarheid in de omgeving en kraak. Het specialisme leegstandbeheer richt zich op het reduceren van deze en andere leegstandrisico’s. Het inzetten van de expertise van leegstandbeheerders, zoals marktleider Ad Hoc, neemt de eigenaar daarnaast ook veel zorg uit handen. Zij ondersteunen u bij het voldoen aan de ingewikkelde wet- en regelgeving omtrent leegstand en verzorgen een tijdelijke invulling voor het pand. Een positieve ontwikkeling, want tijdelijke invulling van een object beperkt de kans op ongewenste activiteiten in en rondom het vastgoed en zorgt ervoor dat vastgoedeigenaren zich volop kunnen richten op de sloop of nieuwbouw.

Laat u bijpraten tijdens de Masterclass Leegstand
Op donderdag 29 september organiseert Ad Hoc een Masterclass Leegstand in Amsterdam. Tijdens deze Masterclass gaan we dieper in op het specialisme van leegstandbeheer, praten we u bij over de laatste ontwikkelingen en kijken we samen met u naar de juiste vorm van tijdelijke invulling voor uw situatie. Uiteraard is er gelegenheid om met de genodigden en met Ad Hoc uitgebreid in gesprek te gaan over al uw vragen omtrent leegstand.

Wilt u hier graag bij aanwezig zijn of wilt u graag meer informatie over de masterclass? Neem dan contact op met Ad Hoc of neem een kijkje op onze website: www.adhocbeheer.nl/leegstandbeheer.

Een greep uit ons leveranciersregister

SMSParking BV
Mobiel parkeren via sms, app en internet!
Smart Twin
Smart Twin helpt met het toekomstbestendig beheer van de vastgoedportefeuille ...
Breijer Ventilatietechniek
Goede ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is al meer dan 25 jaar ...