Friesland stimuleert kleinschalige bouw sociale huurwoningen

Friesland stimuleert kleinschalige bouw sociale huurwoningen

Gepubliceerd op:

De Provincie Friesland heeft 1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld om kleinschalige woningbouwprojecten in de sociale huursector te stimuleren. Het plan maakt deel uit van het Aanvalsplan Woningmarkt. Vorig jaar financierde de provincie alleen grote huurprojecten, nu komen ook kleinschalige projecten van drie tot tien wooneenheden in aanmerking.

De Financieringsregeling Huur van de provincie Friesland heeft als doel om het aantal sociale huurwoningen in de provincie op te voeren. Juist in dat segment is de behoefte groot en het aanbod ontoereikend. De regeling behelst een lening van maximaal 50% van de projectkosten met een maximum van 500.000 euro. De provincie richt zich hiermee met name op projecten die de financiering niet rond krijgen en daardoor niet door dreigen te gaan. Geïnteresseerden kunnen nog tot 30 maart aanspraak maken op de regeling.

De Financieringsregeling Huur maakt deel uit van een groter stimuleringsplan onder de noemer Aanvalsplan Woningmarkt. Hiermee geeft de provincie een impuls aan een gezonde en doelgerichte ontwikkeling van de woningmarkt.

Een greep uit ons leveranciersregister

Orcon
Een gezond, comfortabel en duurzaam binnenklimaat met de woningbouw ventilatiesystemen van Orcon ...
Breman Installatiegroep
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften houdt uw bewoners mobiel door de snelle montage van tijdelijke trapliften ...