Isoleren mét baksteen, zonder te metselen

Isoleren mét baksteen, zonder te metselen

Gepubliceerd op:

Alles draait om duurzaamheid, kostenefficiënt bouwen en energie besparen. Vraagstukken waar architecten, opdrachtgevers en woningbouwcorporaties mee geconfronteerd worden bij de ontwikkeling van nieuwe projecten of bij de renovatie van bestaande panden. Met het E-Boardsysteem van Vandersanden Bricks vangt u twee vliegen in één klap. Het gebouw of de woning krijgt een isolerende schil, het wooncomfort stijgt en de energiefactuur daalt. In één enkele handeling krijgen gevels een complete make-over.

Wat is E-Board?
Dat pakket bestaat uit isolatieplaten gemaakt uit EPS HR (λ = 0,031 W/mK) en steenstrips van 2 cm dikte. De steenstrips, de isolatieplaten, de lijm, de schroeven en de pluggen worden als losse onderdelen rechtstreeks geleverd op de werf. De E-Boardplaat is gevormd in een mal en is daardoor sterk, vormvast en ook heel drukvast. EPS is 100% recycleerbaar en het meest ecologische isolatiemateriaal van alle kunststoffen. Het heeft een perfecte interne stabiliteit en is dus absoluut ongevoelig voor scheurvorming. Ook de lambdawaarde is uitstekend: 0,031 W/mK. De gesloten cellenstructuur van de EPS-plaat houdt de lucht vast en is daardoor een goede isolator. De isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, van 4 cm tot 30 cm.

Deze manier van bouwen is geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor renovatieprojecten. Meer en meer woningen voldoen niet meer aan de geldende isolatienormen en dan volgt al snel een renovatieplan. Veel woningbouwcorporaties zitten met dezelfde vraagstukken over mogelijkheden van isoleren en renoveren die de bewoners zo min mogelijk overlast bezorgen.
Het grote voordeel van E-Board is dat mensen niet uit hun huis hoeven tijdens de renovatie en het traditionele uiterlijk van de bakstenen gevel gewaarborgd blijft.

Nog meer voordelen
 • slimme 2-in-1-oplossing: uitstekende isolatie + gevelafwerking in handvormgevelstenen;
 • geen kosten voor extra fundering;
 • ruime kleurenkeuze uit het uitgebreide assortiment gevelstenen van Vandersanden;
 • perfecte isolatie: wind- en waterdicht en toch dampdoorlatend;
 • stijging van de waarde van de woning of het gebouw dankzij betere isolatie en nieuwe look;
 • tot 40% minder verwarmingskosten;
 • onderhoudsvrij;
 • monteren kan op alle ondergronden: o.a. beton, kalkzandsteen, bestaand metselwerk, cellenbeton, houtskeletbouw, pleisterwerk en snelbouw;
 • een gevel met E-Board is niet te onderscheiden van traditioneel metselwerk;
 • gegarandeerde kwaliteit op alle onderdelen door Vandersanden Group;
 • voegloze afwerking mogelijk met E-Board Zero.
Vragen?
Heeft u vragen over E-Board? Contacteer ons op het nummer 0316 566 400 of mail ons via informatie@vandersanden.com. U vindt ook meer informatie op onze website www.e-board.nl.

https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/isolatiepanelen/vandersanden-bv

Een greep uit ons leveranciersregister

Lens
We hebben oplossingen voor elk dak, onder één dak ...
Econtro
Het merkonafhankelijke platform voor beheer, monitoring en energiesturing ...
SmartDocuments
SmartDocuments is van de grond af aan gebouwd om de documentcreatie te automatiseren ...