De complete range lucht/water warmtepompen van Remeha

De complete range lucht/water warmtepompen van Remeha

Gepubliceerd op:

Nieuwbouw, renovatie, huurwoning of vrijstaande villa; met de Remeha Neptuna, de Remeha Mercuria en de Remeha Eria Tower is er voor elke situatie een elektrische of hybride warmtepompoplossing. Om in al die situaties een optimale keuze te kunnen maken, rust Remeha de vakman uit met de juiste kennis en hulpmiddelen.

Een warmtepomp zorgt er niet alleen voor dat minder energie nodig is om de woning te verwarmen, ook wordt de afhankelijkheid van aardgas gereduceerd. Remeha voegt daarom drie warmtepompen toe aan haar assortiment: de Remeha Neptuna, de Remeha Mercuria en de Remeha Eria Tower in een brede capaciteitsrange. Deze drie modellen zorgen voor een duurzame verwarmingsoplossing die extra goed presteert als het gaat om comfort op het gebied van verwarming en productie van warmtapwater. In combinatie met het geschikte afgiftesysteem kunnen de toestellen ook voor koeling zorgen.
Met deze uitbreiding van het assortiment versterkt Remeha haar positie als leverancier van energietoestellen. Naast de welbekende gastoestellen beschikt de installateur nu ook voor elk ambitieniveau over een ruime keuze uit hybride en all-electric warmtepompsystemen. Bovendien hebben deze warmtepompen hun waarde ruimschoots bewezen; binnen Europa heeft de BDR Thermea Group, waar Remeha onderdeel van is, meer dan 130.000 van deze toestellen verkocht.

Oplossing per woningtype
De intelligente warmtepompen van Remeha bevatten een oplossing voor elk type woning; de Neptuna is geschikt voor grote woningen, de Mercuria voor gemiddelde én kleine woningen en de Eria Tower met een ingebouwd buffervat richt zich vooral op nieuwbouwtoepassingen waar een geïntegreerde warmwatervoorziening gewenst is. Bovendien beschikken deze innovatieve warmtepompen over het geïntegreerde Remeha eSmart Inside platform. Dit maakt de toestellen ‘smart grid ready’; zo ontstaat de mogelijkheid om toestellen op afstand te bedienen en te monitoren, en zo een hoog comfortniveau te waarborgen. De servicemonteur kan namelijk gewoon gebruik maken van de Smart Service Tool, die hij al kent van de cv-ketels. Ook zijn de toestellen uitgerust met een geïntegreerde legionellabeveiliging en werken ze optimaal samen met de eTwist ruimtethermostaat.

Van groot naar voldoende vermogen
De Neptuna heeft het grootste verwarmingsvermogen van de drie all-electric warmtepompen van Remeha. Met maximaal 27 kW is dit toestel zeer geschikt voor vrijstaande of grote twee-onder-een-kap woningen. De Mercuria heeft een brede vermogensrange en een uitgebreide regelunit. Het toestel is leverbaar in vermogens tot 16 kW en past daarmee in nieuwbouw, maar ook in renovatieprojecten. De Eria Tower heeft een maximaal vermogen van 16 kW met standaard een ingebouwd 180 liter buffervat. Dit toestel minimaliseert de installatietijd tijdens de bouw.

Sterke prestaties op elk terrein
Een van de belangrijke voordelen van de Remeha warmtepompen is dat ze probleemloos in een hybride systeem met cv-ketel toepasbaar zijn. Daarmee zijn de toestellen erg geschikt voor renovatieprojecten in de bestaande bouw. Ook in de nieuwbouw scoren de toestellen duidelijk beter dan gemiddeld. Dit blijkt onder meer uit de prima gelijkwaardigheidsverklaringen voor de Mercuria en Eria Tower, die beschikbaar zijn voor de EPC-berekeningen. Met name de Mercuria levert daarmee een topprestatie in haar marktsegment.

remeha.nl/warmtepompen

Een greep uit ons leveranciersregister

RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...