Klimaatadaptief renoveren met IsoBouw

Klimaatadaptief renoveren met IsoBouw

Gepubliceerd op:

Hoe bereik je bij grootschalig onderhoud een maximale CO2-reductie én klimaatadaptieve doelen? IsoBouw kan u hierbij ondersteunen met:

- Energiebesparende na-isolatiesystemen.
- Producten met aantoonbaar de laagste CO2-emissies.
- De integratie van natuurinclusieve oplossingen.

LCA’s
Voor bijna al haar EPS-isolatiesystemen heeft IsoBouw door het onderzoeksbureau NIBE een ‘LevensCyclusAnalyse’ (LCA) laten maken, die tevens zijn getoetst door SGS Intron. In deze LCA’s zijn diverse milieu-indicatoren berekend, zoals de MilieuKostenIndicator (MKI) en de CO2-emissies van het product. Het laatste zowel van de productie en toepassing van het product (Paris proof: module A1 t/m A5), als ook gedurende de gehele levensduur, inclusief het recyclingspotentieel (GWP: module A t/m D).
De MKI-scores van de IsoBouw-producten zijn opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD) met de hoogst haalbare categorie 1 productkaart.  

Aantoonbaar lagere CO2-emissies
IsoBouw heeft adviesbureau Alba Concepts gevraagd om de milieuprestaties van enkele IsoBouw-producten te vergelijken met die van veel gebruikte alternatieven. Uit dit onderzoek blijkt dat bij alle belangrijke milieu-indicatoren de vergeleken EPS-isolatiesystemen beter scoren dan de alternatieven, zelfs ook als deze biobased zijn. Hiermee is wetenschappelijk en onafhankelijk aangetoond, dat bij de toepassing van de IsoBouw-producten lagere CO2-emissies worden behaald.

Natuurinclusieve oplossingen
Het uitgebreide renovatie-assortiment van IsoBouw bevat ook integrale oplossingen voor de toepassing van optimaal geventileerde indak PV-systemen en een probleemloze bedekking met groendaken. Voor de opvang van vogels kan IsoBouw, indien gewenst, de isolatiesystemen voorzien van geïntegreerde nestkasten.   

Wilt u meer informatie ontvangen of inzage in het rapport van Alba Concepts? Ga dan naar: www.isobouw.nl/klimaatadaptiefrenoveren.


Een greep uit ons leveranciersregister

ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...