HRsolar breidt uit met 2e productielocatie voor PVT panelen

HRsolar breidt uit met 2e productielocatie voor PVT panelen

Gepubliceerd op:

HRsolar van start met de productie van Next Generation PVT: Qpanel

Het Qpanel is een innovatieve samenstelling van een full black hoogwaardig 330wp zonnepaneel met een hightech thermische wisselaar als stille energiebron. Een samensmelting van deze twee technieken wordt PV-T (PhotoVoltaische – Thermal) genoemd. 

De thermische wisselaar bestaat uit speciaal ontworpen aluminium lamellen met een geïntegreerd koperen buisstelsel.Met de jarenlange kennis opgedaan in het ontwikkelen van compacte en hoogrenderende zonnecollectoren is ons R&D team er in geslaagd om een PVT paneel te maken die slechts 35 mm dun is en op standaard dakmontagemateriaal, bekend van zonnepanelen geïnstalleerd kan worden. Een echte doorbraak!

Met het Qpanel halen we duurzame stroom én warmte in de woningen en bedrijfsgebouwen. De panelen fungeren als volledig stille bron voor een compacte warmtepomp. Dus geen buitenunits meer met ventilatoren die overlast geven of dure grondboringen.Stroom, warmte & koeling in één
Het paneel wekt dus stroom op terwijl de collector aan de onderkant warmte uit de zon én de buitenlucht onttrekt. 70% van de opgewekte warmte wordt uit de buitenlucht onttrokken en 30% uit zonlicht. Groot voordeel is dat het paneel daarmee 24/7 werkt.  Dus ook als het donker is en tijdens slechte weersomstandigheden met kou, regen en wind. De ontwikkeling loopt om het Qpanel in de zomer ook in te kunnen zetten voor koeling.

Gasloos, geruisloos en prijsdoorbrekend
Robbert van Diemen, algemeen directeur van HRsolar: “Een gemiddelde energierekening bestaat voor 70% uit warmte en voor 30% uit stroom. Dan is het best gek dat we onze daken vol leggen met alleen zonnepanelen voor elektriciteit.  Eenvoud in installatietechniek, schaalbaarheid, de hoogst haalbare energetisch rendementen en maximale CO2 reductie zijn bepalend geweest voor het maken van het Qpanel. We zijn niet de eerste op de markt met PVT, maar door onze jarenlange kennis met de ontwikkeling en productie van hoog rendement zonnecollectoren kunnen we nu tegen aanzienlijk lagere kosten dan voorheen woningen gasloos en geruisloos gaan verwarmen. Door onze productielijn vergaand te automatiseren zijn we nu in staat om een doorbraak van de toepassing van PVT panelen bij de energietransitie in de gebouwde omgeving te gaan realiseren.”

Marktintroductie
De eerste preproductie panelen zijn afgelopen jaar in een aantal praktijkopstellingen succesvol beproefd. De eerste serie van 400 Qpanels die komende maand worden geproduceerd, zullen voornamelijk bij renovatieprojecten van diverse woningcorporaties worden toegepast in combinatie met verschillende merken warmtepompen.

Over HRsolar
HRsolar is sinds 2002 Nederlands fabrikant van zonnewarmtesystemen en toonaangevend markleider in Nederland. HRsolar wil de zon verbinden met hun innovatieve technologie om elke Nederlandse woning te voorzien van een fossielvrije energievoorziening. Hiervoor ontwikkelen en produceren ze zonne-energiesystemen die een belangrijk onderdeel vormen van de transitie van fossiele naar hernieuwbare energie.


Vanwege de enorme marktvraag voor duurzame totaaloplossingen komt er naast HRsolar een nieuw bedrijf: Qsilence. Hier zullen, naast de grootschalige productie van het Qpanel, compleet geïntegreerde duurzame warmteoplossingen worden ontwikkeld en geproduceerd.

Meer informatie:
Jeroen Prinsen, Business Development Manager
jeroen@hrsolar.nl 0174-523303 of 06-30610189
.

Een greep uit ons leveranciersregister

Techem energy Services B.V.
Techem is een wereldwijde leidende energiedienstverlener binnen de vastgoedwereld ...
IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...
Geberit B.V.
De wereldwijd opererende Geberit Group is de Europese marktleider voor sanitaire producten ...