Geslaagde zonnepanelenproef woningcorporatie Almere

Geslaagde zonnepanelenproef woningcorporatie Almere

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie de Alliantie heeft een proefproject afgerond waarbij ruim zevenhonderd sociale huurwoningen in Almere van zonnepanelen zijn voorzien. Bewoners van deze woningen zijn tevreden met de uitkomst van het project en geven de corporatie gemiddeld een 7,5 voor het project. Zij houden, ondanks hogere servicekosten, onderaan de streep meer geld over vanwege de afgenomen energiekosten.

De Alliantie is een groot voorstander van duurzaam opwekken van zonne-energie. “Zonnepanelen zijn goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders”, aldus gebiedscoördinator Bianca Themen. “Maar liefst zestig procent van de bewoners die we hebben benaderd, heeft gebruik gemaakt van ons aanbod. Een succes dus!”

Win-winsituatie
De Alliantie heeft het project geëvalueerd door deelnemende huurders op een aantal punten te vragen naar hun mening over het project. Twee derde van de deelnemers gaf aan dat zij aan het project meededen vanwege de positieve gevolgen voor het milieu en de besparing op energiekosten.

Meer zonnepanelen
De enquête-uitkomsten zijn voor de Alliantie een aanmoediging om door te gaan met het plaatsen van zonnepanelen. “We gaan meer zonnepanelen plaatsen” laat Themen weten. “Zowel in Almere als in de andere regio’s waarin we actief zijn.”

Ervaringen
De deelnemers van het zonnepanelenproject geven over het algemeen aan tevreden te zijn over de zonnepanelen en de begeleiding tijdens het installatieproces. Toch zijn er ook verbeterpunten, blijkt uit de resultaten van de enquête. In het voortraject liggen deze verbeterpunten vooral op het gebied van het goed inlichten van de bewoners zodat zij weten wat ze kunnen verwachten. 

Verbeterpunten
Tijdens de plaatsing van de zonnepanelen is een snelle afhandeling van klachten belangrijk voor de bewoners. Als de zonnepanelen geïnstalleerd zijn is er vooral behoefte aan informatie over wat de bewoners nog moeten doen. De laatste twee punten heeft de woningcorporatie uit Almere direct opgepakt door extra informatiemateriaal beschikbaar te stellen.

Bron en foto: de Alliantie.

Een greep uit ons leveranciersregister

SKK Kozijnwacht B.V.
Serviceorganisatie voor Dagelijks, Planmatig en Preventief Kozijnonderhoud ...
Weikhoplex
De nieuwe generatie dak- en gevelprofielen ...
Veelzijdig galerijvloeren en balkonvloeren voor wbv en vve
Veelzijdig is gespecialiseerd in de aanleg en ophoging van galerijvloeren en balkonvloeren ...