Woningcorporaties gaan hogere ‘verhuurderheffing’ betalen

Woningcorporaties gaan hogere ‘verhuurderheffing’ betalen

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties gaan vanaf volgend jaar een ‘verhuurderheffing’ betalen voor iedere sociale huurwoning die zij bezitten. Dat staat in het Belastingplan van het demissionaire kabinet. In 2013 wil het kabinet daarmee zo’n 5 miljoen euro bij verhuurders ophalen. 

Woningcorporaties gaan vanaf volgend jaar een ‘verhuurderheffing’ betalen voor iedere sociale huurwoning die zij bezitten. Dat staat in het Belastingplan van het demissionaire kabinet. In 2013 wil het kabinet daarmee zo’n 5 miljoen euro bij verhuurders ophalen. De heffing geldt alleen voor verhuurders in de gereguleerde huursector (huren tot 665 euro) met meer dan 10 woningen. De heffing zou een woningcorporatie vanaf 2014 356 euro kosten voor iedere sociale huurwoning.

 

De verhuurderheffing was al aangekondigd in het regeerakkoord van het kabinet Rutte-Verhagen. De maatregel zou in 2014 ingaan, 760 miljoen per jaar bedragen en gelden voor alle woningcorporaties en particuliere verhuurders met meer dan tien woningen. De partijen van het Lente-akkoord besloten dit voorjaar dat de heffing al volgend jaar ingevoerd wordt. In 2013 voor 5 miljoen euro maar vanaf 2014 is dat bedrag 800 miljoen euro. De heffing vindt plaats over de WOZ-waarde van de woning en krijgt de vorm van een belasting.

 

Bron: aedes.nl

 

Een greep uit ons leveranciersregister

CED Nederland B.V.
CED, de waardespecialist voor woningcorporaties en vastgoedbeheerders ...
IsoBouw Systems BV
IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...
Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...