Vestia splitst in drie nieuwe woningcorporaties

Vestia splitst in drie nieuwe woningcorporaties

Gepubliceerd op:

Op 1 januari 2023 splitst Vestia in drie nieuwe zelfstandige woningcorporaties: Hef Wonen in Rotterdam, Hof Wonen in Den Haag en Stedelink in Delft-Zoetermeer. De naam Vestia verdwijnt ook op die datum. 

Na de splitsing kunnen de drie zelfstandige corporaties weer meer investeren in onderhoud en verduurzaming van woningen, nieuwbouw en in betere buurten. De drie lokale organisaties staan nog dichter bij de huurders en andere stakeholders.

Bestuursvoorzitter Arjan Schakenbos: “We kijken er enorm naar uit om een nieuwe start te maken met de drie lokale woningcorporaties. Om zo meer te betekenen voor onze huurders en voor de grote volkshuisvestelijke opgave in onze regio's. Wel doen we dat stap voor stap, want we kunnen niet alles in één keer.”

Vanaf 1 januari zijn er drie zelfstandige corporaties:
  • Hef Wonen in Rotterdam
  • Hof Wonen in Den Haag
  • Stedelink in Delft-Zoetermeer
Dit zijn drie aparte en zelfstandige corporaties. Elk met een eigen naam en een eigen bestuur. De drie corporaties nemen de woningvoorraad en lopende huurcontracten over.

Wat verandert er in de praktijk?
Na de splitsing blijft er veel hetzelfde. Huurders kunnen in hun huis blijven wonen en de huurcontracten en huurvoorwaarden blijven hetzelfde. De dienstverlening loopt door. Het streven is om huurders, partners en leveranciers zoveel mogelijk dezelfde contactpersonen te behouden. Wel veranderen per 1 januari 2023 de website, het telefoonnummer en bankgegevens. 

Bron: Vestia

Een greep uit ons leveranciersregister

DOM Nederland
DOM Nederland is expert in het ontwikkelen en verkopen van de hoogste kwaliteit sluittechniek en toegangscontrole ...
MASTUM bv
MASTUM ontzorgt u graag door samen met u de staat van de daken in kaart te brengen ...
GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...