Nieuw concept voor sociale woningbouw

Nieuw concept voor sociale woningbouw

Gepubliceerd op:

Greentogether lanceert in mei 2021 officieel het woonconcept ‘De Kameleonwoning’. De ‘Kameleonwoning’ naar een ontwerp van D+B Architecten biedt gezond en betaalbaar wooncomfort aan kleine en grotere gezinnen, ouderen, starters en alleenstaanden. Een ideaal concept voor sociale woningbouw.

Daarnaast is de woning aangenaam warm in de winter en van nature koel in de zomer door de dampopen constructie en biobased isolatie. Door de samenwerking binnen Greentogether met gerenommeerde architecten, zoals D+B Architecten, zijn de woningen mooi qua ontwerp, praktisch qua indeling en herbruikbaar. De verschillende typen woningen zijn in één rij te combineren, wat zorgt voor wijkdifferentiatie.

Voldoet aan eisen woningmarkt van de toekomst
Wim-Heerke Spronk, algemeen directeur Greentogether: ‘We springen met dit woonconcept in op de eisen van de huidige én toekomstige woningmarkt. Er is een groot tekort aan goede en betaalbare sociale woningen, die ook nog eens aan de duurzaamheidseisen voldoen. Nederland moet tenslotte in 2050 CO2-neutraal zijn. Een opgave waar veel corporaties en ontwikkelaars mee worstelen. De Kameleonwoning is uniek en ontwikkeld om aan alle genoemde eisen te voldoen.’ Dit is zoals de grondleggers van Cradle to Cradle hebben bedoeld met circulariteit: meteen een goede woning ontwerpen die slim in elkaar zit en een leven lang meekan. Een woning met vele voordelen, de corporatiewoning van ‘én, én, én’ is de standaard!

Meer info op: www.kameleonwoning.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Hemmink B.V.
Hemmink B.V. levert producten, oplossingen en concepten van ruim 25 sterke merken ...
IMI Hydronic Engineering
IMI Hydronic Engineering is specialist op het gebied van hydronische distributiesystemen ...
Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens: marktleider in keukens op de zakelijke markt ...