Totaal ontzorgconcept voor de Woningcorporatie

Totaal ontzorgconcept voor de Woningcorporatie

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties staan voor de opgave hun vastgoed te verduurzamen. Het streven daarbij is om in 2020 alle woningen te voorzien van minimaal het energielabel B. Dit houdt in dat er fors ingezet moet worden op energiebesparing en energieopwekking. Er zijn diverse mogelijkheden om dit doel te bereiken: energiebesparing door betere isolatie en bijvoorbeeld het plaatsen van warmtepompen. Een ander enorm potentieel is het plaatsen van zonnepanelen op de daken.

Huurders hebben heel uiteenlopende standpunten over zonnestroom voor hun woning en staan soms huiverig tegenover elke verandering. Een goede communicatie met de huurder is dus belangrijk.

Juist hiervoor heeft Oranjedak Solar een totaal ontzorgconcept ontwikkeld, wat de nodige twijfel bij de huurder wegneemt en juist betrokkenheid creëert.

Dit ontzorgconcept kent 4 pijlers: Uniformiteit, duurzaamheid, veiligheid én communicatie.
  • Uniformiteit: het concept betreft zonnepanelen op rijtjeswoningen met plat of hellend dak en daken van wooncomplexen: per woning een vast aantal zonnepanelen met individuele aansluiting met een uniforme bevestiging en opstelling.
  • Duurzaamheid: Bij elk project zoeken we naar de meest geschikte dakvlak qua oriëntatie, ligging en schaduwvorming. Er wordt samen met de woningcorporatie gekozen voor een duurzaam systeem.
  • Veiligheid:  Door de toepassing van een micro-omvormer achter elk zonnepaneel wat zorgt voor de directe omzetting van zonne-energie in wisselspanning op paneelniveau. Dit zorgt voor een extra vorm van veiligheid. Er wordt namelijk maximaal 230 Volt van het dak naar de woning verplaatst i.p.v. enkele duizenden Volts met een stringomvormer. Bij brandsituaties zal bij het wegvallen van netspanning ook direct de spanning in het paneel wegvallen.
  • Communicatie: Middels een online klantenportaal wordt er met de huurder gecommuniceerd. Het communicatie- en planningsproces is volledig geautomatiseerd en biedt alle partijen optimaal overzicht. Huurders kunnen op elk moment inloggen en alle informatie vinden die voor hen van belang is. Ook aanpassing van installatie-tijdstip is mogelijk. Na de installatie kunnen zij hun zonnepanelen monitoren en vinden zij allerlei nuttige tips & tricks terug om zoveel mogelijk rendement te halen uit hun zonnepanelen en het verstandig omgaan met energie.
Het klantenportaal biedt mogelijkheden voor onze planning om afspraken te maken met de huurder en waar de huurder vragen kan stellen over de installatie en voortgang. Na oplevering staat er een informatie- en instructiepakket klaar op het portaal.

Monitoring, service en onderhoud
Gedurende de gehele gebruiksfase van het zonnestroomsysteem bieden wij diverse opties voor monitoring, service en onderhoud:
  • Service richting de huurder: afhandelen van vragen.
  • Bewassing: met gedemineraliseerd water, tevens controle op beschadigingen.
  • Mutatieservice: controle, reiniging, informatieverstrekking nieuwe huurder, aanpassing NAW gegevens.
  • Mogelijkheid voor het monitoren van de opbrengst
Oranjedak Solar verzorgt het complete proces en werkt met A-kwaliteit materialen en gekwalificeerde installateurs. Doordat wij met ons zusterbedrijf Oranjedak en Valprevent nauw samenwerken, is de woningcorporatie verzekerd  dat wij met alle aspecten op een dak, zoals waterdichtheid en veiligheid, rekening houden. Alle communicatie verloopt verder tussen de huurder en Oranjedak Solar, maar is wel inzichtelijk voor de woningcorporatie  op het klantenportaal.

Voor meer informatie hierover kijk op onze website www.oranjedaksolar.nl (brochure) of neem contact op met een van onze adviseurs : Debby de Jonge 06-10121665. Zij vertelt u graag meer over dit unieke ontzorgconcept.


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
HousingWell B.V.
HousingWell levert persooneelshuisvesting op maat...