Projectontwikkelaar Matexi zet tijdelijke GEDA P18S personenlift in voor luxe appartementen in Gent

Projectontwikkelaar Matexi zet tijdelijke GEDA P18S personenlift in voor luxe appartementen in Gent

Gepubliceerd op:

In het hart van de Gentse binnenstad ligt de Kouter. Aan deze bloemenmarkt werkt projectontwikkelaar Matexi op dit moment aan het project “Kouterdreef”, waar zij stijlvolle boetieks en residentiële luxe appartementen ontwikkeld. Deze worden later dit jaar opgeleverd. Om potentiële kopers alvast een barrièrevrije toegang tot de verschillende verdiepingen van het pand te kunnen verschaffen, heeft Matexi voor de inzet van een tijdelijke 3-stops GEDA P18S personenlift gekozen.

Beperkte draagvermogen keldervloer
De tijdelijke personenlift staat op de keldervloer van de parkeergarage op verdieping -2 opgesteld. Door het beperkte draagvermogen van deze vloer (max. 250 Kg/m2), heeft RECO Lift Solutions voor de compacte, lichtgewicht GEDA P18S personenlift gekozen. Een bijkomend voordeel van het beperkte gewicht dit type tijdelijke personenlift, was dat het  met de aanwezige torenkraan in de tijdelijke vide van het pand kon worden ingehesen.

Automatische deurpanelen
Elke uitstap is voorzien van een deurpaneel welke automatisch opent zodra de liftcabine voor de uitstap stopt. Standaard worden deze deurpanelen tussen de vloeren vast gestempeld. Voor dit project was dit technisch niet mogelijk. In dat geval hebben we altijd de mogelijkheid om deze deurpanelen aan de 2 mastelementen van de lift vast te schoren.

Eerstelijnsopvolging door Schindler Liften
Schindler België gaat in het pand de vaste liften bouwen. Op verzoek van opdrachtgever Matexi is de spreekluisterverbinding van de tijdelijke GEDA P18S personenlift verbonden met de centrale van Schindler, die hiermee verantwoordelijk is voor de eerstelijns ondersteuning. Verder heeft RECO Lift Solutions op verzoek van de klant, de GEDA P18S personenlift op elke verdieping uitgerust met een sleutelcontact. Hiermee wordt misbruik voorkomen.

Liftkeuring door BTV Control
In opdracht van RECO Lift Solutions heeft het Belgische BTV Control de tijdelijke GEDA P18S personenlift opstelling gekeurd. Na deze keuring is de lift overgedragen aan de klant. Inmiddels heeft RECO Lift Solutions BTV verzocht om bij een volgende opdracht in België ondersteuning te verlenen.

Een greep uit ons leveranciersregister

CEDRAL
Jouw partner voor dak- en gevelmaterialen ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...