De Alliantie knapt huurwoningen op voor verkoop

De Alliantie knapt huurwoningen op voor verkoop

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie De Alliantie knapt een deel van haar huurwoningen op zodat ze aantrekkelijker worden voor de verkoop aan starters. Door er moderne, kant-en-klare woningen van te maken, hoeven starters er niets meer in te investeren.

Corporaties moeten in toenemende mate huurwoningen verkopen om hun inkomsten op peil te houden. Dat is onder de huidige omstandigheden op de woningmarkt geen eenvoudige opgave. Vooral starters komen maar moeilijk aan een hypotheek om een woning te kopen. Woningcorporatie De Alliantie beproeft in Amersfoort nu een nieuw verkoopconcept. De corporatie knapt een aantal huurwoningen zelf op om ze vervolgens te koop aan te bieden voor starters. Daarvoor geeft de corporatie twee redenen aan. Ten eerste kijken jonge kopers maar moeilijk door een slecht ingericht huis heen. Het gaat namelijk om huizen die jarenlang verhuurd zijn geweest en dus vaak gedateerd zijn. Starters zien doorgaans niet goed wat er met een kleine inspanning van te maken is. Maar zelfs als ze dat wel inzien, krijgen ze maar moeilijk een lening voor het opknappen van een woning. De Alliantie moderniseert de betreffende woningen door bijvoorbeeld de leidingen weg te werken en een eenvoudige, moderne keuken te plaatsen. Daarmee tonen de woningen meteen heel anders. De starters kunnen er meteen in, zonder extra geld kwijt te zijn aan renovatie. Het zijn woningen in een lage prijsklasse, waarvoor ze nog wel een financiering rond zullen krijgen.

Volgens De Alliantie is dit een concept dat aansluit bij de wensen in de woningmarkt. Er is veel vraag naar kant-en-klare woningen in een lage prijscategorie. De corporatie laat de huizen eenvoudig ingericht zien aan potentiële kopers. Deze kunnen zelfs de daarvoor gebruikte meubelen mee kopen.

Bron: rtvutrecht.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

FERLEM International BV
Kies je voor Ferlem, dan kies je voor duurzaamheid, circulariteit, nul-op-de-meter ...
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...
RECO Lift Solutions
Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...