SKK Kozijnwacht ontwikkelt stof- en zaagselvrije freesmethode

SKK Kozijnwacht ontwikkelt stof- en zaagselvrije freesmethode

Gepubliceerd op:

In opdracht van Woonstad Rotterdam renoveert Willems Vastgoedonderhoud de drie Jalontorens in Rotterdam. SKK Kozijnwacht verzorgt het kozijnonderhoud en de opwaardering van de houten draaidelen. “Veel draaikiepkozijnen vertoonden tocht- en lekkageproblemen”, vertelt Ivar Olofsen, Rayonmanager Zuid.

“Om een duurzame exploitatie in de toekomst te garanderen, hebben wij in samenwerking met Siegenialeverancier Lecot een doeltreffende en gebruiksvriendelijke freesmethode ontwikkeld, waarmee we deze kozijnen geschikt maken voor plaatsing van HR++-glas én modern hang- en sluitwerk.

Minder overlast door nieuwe freesmethode
In de drie Jalontorens bevinden zich 684 ramen. Hiervan kon SKK 654 stuks revitaliseren. Ivar: “We hebben in totaal maar dertig kozijnen hoeven vervangen: dat is vier procent van het totaal. Per saldo bespaar je hierdoor ongeveer de helft aan kosten. Voor de draaikiep- en naar binnen draaiende ramen hebben we een speciale stof- en zaagselvrije freesmethode ontwikkeld. Op deze manier beperken we de overlast voor bewoners tot een minimum. Er is geen sloop- of breekwerk mee gemoeid: de bestaande kozijnen hoeven namelijk niet vervangen worden. Na wat eenvoudige aanpassingen genieten bewoners al van hun gemoderniseerde kozijnen en ramen. Dit resulteert bijvoorbeeld in een vermindering van de ecologische footprint en een lage Total Cost of Ownership van de bestaande kozijnen.’

Thuiswerken maakt overlastperiode steeds belangrijker
Naast kozijnonderhoud worden alle gevels aangepakt. Ook wordt buitenom alles opnieuw geschilderd. Roland: “Bij de meeste bewoners staat de overlast van een renovatie hoger op de agenda dan het eindresultaat. Helemaal nu veel mensen thuiswerken. Toen er ijzel op de steigers lag, hebben we het werk tijdelijk stil moeten leggen. Hierdoor heeft het project langer geduurd en viel de overlastperiode voor bewoners tegen. Gelukkig zijn de eerste resultaten heel goed: vocht- en lekkageproblemen zijn verleden tijd.”

SKK Kozijnwacht: een vertrouwd gezicht
Twee van de drie Rotterdamse torens zijn inmiddels opgeleverd. Projectleider Roland Sol van Willems Vastgoedonderhoud is blij met de samenwerking: “We koesteren onze langlopende onderhoudscontracten bij woningbouwcorporaties en werken zelf ook graag samen met vaste partners. Dat is ook prettig voor onze opdrachtgevers, want dan zien zij ook steeds dezelfde vertrouwde gezichten. Als het gaat om kozijnonderhoud is SKK onze hofleverancier. SKK kozijnwacht is een betrouwbare partner tegen gangbare prijzen.

De vakidioten van SKK
Meer wooncomfort, een lagere energierekening en een aanzienlijke kostenbesparing: de renovatie van bestaande kozijnen kent vele voordelen. Roland en Ivar kijken terug op een geslaagd project. Ivar: “Met de nieuwe freesmethode bieden we een aantrekkelijk alternatief voor kozijnvervanging. Daarnaast voeren we ook meteen een houtrotinventarisatie uit.” Het bespaart kostbare tijd voor Willems Vastgoedonderhoud. Roland: “Bij SKK werken echte vakidioten. Als er ergens gerenoveerd of gesloopt wordt, dan zie je SKK-monteurs altijd zorgvuldig raambeslag demonteren dat niet meer leverbaar is. Ze weten: dat kan ergens anders weer goed van pas komen. Dat is mooi om te zien. Met zulk vakmanschap onderscheiden ze zich wat mij betreft van een ander.”

        


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...