Novaform en Camelot investeren in ontwikkeling van 422 jongerenwoningen Amsterdam-Noord

Novaform en Camelot investeren in ontwikkeling van 422 jongerenwoningen Amsterdam-Noord

Gepubliceerd op:

Het samenwerkingsverband tussen Novaform Vastgoedontwikkelaars en leegstandspecialist Camelot, heeft de braakliggende bouwgrond aan de Klimopweg 5 te Amsterdam-Noord aangekocht. Het doel is om op deze aantrekkelijke lokatie het bestaande plan voor 422 nieuw te bouwen jongeren- en studentenwoningen te realiseren. Het grondstuk, grenzend aan de rand van het Floradorp en op luttele minuten loopafstand van de veerpont naar het Centrum, was eigendom van PostNL.

“Amsterdam-Noord is een plek die snel in populariteit toeneemt. De goede verbindingen met het centrum, de hippe hotspots en bedrijvigheid en de aantrekkelijke voorzieningen spelen daarbij een belangrijke rol.”, aldus Novaform directeur Edwin Kolkhuis Tanke.”

“De snelle en succesvolle transformatie van de Rijswijkstraat, waar we binnen vier weken alle 229 plekken hadden verhuurd, smaakte naar meer. Deze lokatie in Noord is de perfecte plek voor onze volgende uitdaging.”, aldus Camelot’s Hoofd Transformatie & Bouw Paul Keijsers.

Het wachten is nu op de instemming van de Gemeente Amsterdam met de plannen, zodat de bouw wellicht in de tweede helft van 2016 kan starten. In de plannen wordt uitgegaan van zelfstandige studio’s voor één-persoons huishoudens met een aantrekkelijk serviceniveau. “Bewaakte fietsenstalling, wasserij, razendsnel internet en slim energiegebruik, om maar wat te noemen.”, aldus een enthousiaste Keijsers.

Voor de bouw zal opnieuw worden gekozen voor de Klok Groep uit Druten, waarmee ook het project aan de Rijswijkstraat in Amsterdam succesvol is gerealiseerd.

Een greep uit ons leveranciersregister

ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...
Remmers B.V.
Overtuig uzelf van ons vakkundig advies met de zekerheid van een zeer uitgebreid assortiment ...
DataBalk
Ruim 100 jaar ervaring in de sector, gecombineerd met passie voor de volkshuisvesting en een helder beeld van ...