Portaal schort verkoop sociale huurwoningen op

Portaal schort verkoop sociale huurwoningen op

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Portaal schort de verkoop van sociale huurwoningen op om ervoor te zorgen dat het aantal sociale huurwoningen niet verder daalt.

Vandaag stuurt Portaal de bieding voor het actualiseren van de prestatieafspraken naar huurdersorganisaties en gemeenten waar Portaal woningen bezit. De prestatieafspraken worden gemaakt tussen gemeente, corporatie en huurders. De afspraken werden vorig jaar voor de eerste keer voor vier jaar vastgelegd, jaarlijks worden ze geactualiseerd.

Verkoop opschorten
Het meest in het oog springende punt in deze bieding is het besluit om de verkoop van sociale huurwoningen per direct en gedurende 2017 op te schorten. Onze verplichtingen komen we uiteraard na en te koop staande woningen blijven op de markt. De verkoop van vrije sector woningen gaat wel door.

Verantwoordelijkheid nemen
Met dit besluit zorgt Portaal dat het aantal sociale huurwoningen niet verder afneemt. De bouw van nieuwe woningen verloopt minder voorspoedig dan gewenst onder meer vanwege het ontbreken van bouwlocaties. Hierdoor neemt het aantal sociale huurwoningen af. We zijn verantwoordelijk voor het huisvesten van mensen met een laag inkomen en willen niet dat het voor hen nog lastiger wordt om aan een sociale huurwoning te komen. Daarnaast willen we afspraken met de gemeenten kunnen nakomen om bijzondere doelgroepen en statushouders een woning te bieden. We vertrouwen erop dat meer nieuwbouw binnen afzienbare termijn alsnog mogelijk gemaakt wordt.

Een greep uit ons leveranciersregister

WoonEnergie
Als onderdeel van Eneco is WoonEnergie de brug naar de corporatiemarkt voor de innovatie ontwikkelingen ...
Caleffi International N.V.
Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie ...
Nathan Systems B.V.
Nathan levert een totaalpakket van betrouwbare producten, systemen en kennis op gebied van duurzaam verwarmen ...