Haagse corporaties schrappen bouwprojecten

Haagse corporaties schrappen bouwprojecten

Gepubliceerd op:

De Haagse woningcorporaties Haag Wonen en Staedion zijn van plan om geplande bouwinvesteringen in de stad te schrappen. Ze voelen zich daartoe genoodzaakt door het Woonakkoord en dan vooral de nieuwe verhuurdersheffing. Die heffing kost de Haagse corporaties 750 euro per woning.

De twee Haagse corporaties verwachten niet dat ze de heffing kunnen compenseren door het verhogen van de huren. Daarom dreigen ze nu belangrijke investeringsplannen te schrappen. Haag Wonen heeft al aangekondigd 136 miljoen euro minder uit te kunnen geven aan projecten in de stad en heeft bijna alle plannen stop gezet. De Haagse politiek maakt zich zorgen om deze ontwikkeling die kan leiden tot verpaupering en stokkende doorstroming. Wethouder Norder van Den Haag heeft nu samen met zijn collega’s uit de drie overige grote steden een brief naar minister Blok gestuurd waarin ze die zorgen uiten. Norder zei hierover op Omroep West: ‘Vooral voor een wijk als de Schilderswijk die te maken heeft met grote problemen is dit slecht nieuws. De stadsvernieuwing die daar is ingezet zal stagneren.’

Norder snapt dat het kabinet moet bezuinigen, maar dat kan het volgens hem ook op een eerlijke manier voor de corporaties. Volgens de Haagse wethouder treft de huidige Verhuurdersheffing vooral de corporaties in de grote steden. Hij pleit ervoor om bijvoorbeeld woningcorporaties die veel moeten investeren, extra tegemoet te komen.

Bron: omroepwest.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Alvast
Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...
WEBO
WEBO produceert houten kozijnen, prefab elementen en componenten, voor woningbouwprojecten ...
Hagemans Vastgoedonderhoud
Hagemans Vastgoedonderhoud staat voor Vitaal Vastgoed. Voor woningen en gebouwen die doen waarvoor ze bedoeld ...