Haagse corporaties schrappen bouwprojecten

Haagse corporaties schrappen bouwprojecten

Gepubliceerd op:

De Haagse woningcorporaties Haag Wonen en Staedion zijn van plan om geplande bouwinvesteringen in de stad te schrappen. Ze voelen zich daartoe genoodzaakt door het Woonakkoord en dan vooral de nieuwe verhuurdersheffing. Die heffing kost de Haagse corporaties 750 euro per woning.

De twee Haagse corporaties verwachten niet dat ze de heffing kunnen compenseren door het verhogen van de huren. Daarom dreigen ze nu belangrijke investeringsplannen te schrappen. Haag Wonen heeft al aangekondigd 136 miljoen euro minder uit te kunnen geven aan projecten in de stad en heeft bijna alle plannen stop gezet. De Haagse politiek maakt zich zorgen om deze ontwikkeling die kan leiden tot verpaupering en stokkende doorstroming. Wethouder Norder van Den Haag heeft nu samen met zijn collega’s uit de drie overige grote steden een brief naar minister Blok gestuurd waarin ze die zorgen uiten. Norder zei hierover op Omroep West: ‘Vooral voor een wijk als de Schilderswijk die te maken heeft met grote problemen is dit slecht nieuws. De stadsvernieuwing die daar is ingezet zal stagneren.’

Norder snapt dat het kabinet moet bezuinigen, maar dat kan het volgens hem ook op een eerlijke manier voor de corporaties. Volgens de Haagse wethouder treft de huidige Verhuurdersheffing vooral de corporaties in de grote steden. Hij pleit ervoor om bijvoorbeeld woningcorporaties die veel moeten investeren, extra tegemoet te komen.

Bron: omroepwest.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Daikin Nederland
Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...
Ad Hoc Beheer
Ad Hoc is sinds 1990 marktleider in het beheer van leegstaand vastgoed. Met producten zoals Beheer...