Duurzame dakbanen: wit, zwart en circulair

Duurzame dakbanen: wit, zwart en circulair

Gepubliceerd op:

De bedrijfsstrategie van Derbigum is erop gericht om duurzame, innovatieve en eenvoudige oplossingen op gebied van waterdichting aan te bieden. Waar mogelijk wordt het principe van de circulaire economie toegepast in de productie van de dakbanen.

RECYCLAGE PIONIER
Sinds de jaren ’90 recycleert Derbigum bitumen dakbanen in nieuwe grondstof. Volgens het principe van de circulaire economie wordt dit verwerkt in een onderlaag: Derbicoat® NT en een toplaag: Derbigum® NT, respectievelijk met een aandeel van 30 en 25 % gerecycleerd bitumen. NT staat voor “New Technology”, een productgamma, ontwikkeld via een nieuwe technologie die Derbigum zelf op punt gesteld heeft.

COOL ROOFS
Reflecterende daken zijn gunstig voor het klimaat én een slimme investering. De witte dakbanen Derbicolor® Reflective White, Derbigum® Aquatop Reflective White, Derbipure en Vaeplan hebben niet enkel een uitstekende SRI-waarde, zij bieden ook economische voordelen.

BEWEZEN DUURZAAMHEID
Verschillende Europese duurzaamheidsrapporten bevestigen de lange levensduur en de uitstekende duurzaamheid van de Derbigum-dakbanen. Zo behoort de Derbigum® NT-dakbaan tot de milieutechnische top en kan het een DUBOkeur® certificaat voorleggen.

Derbigum Nederland maakt deel uit van de Belgische groep Derbigum. Derbigum produceert duurzame en 100% recycleerbare dakbanen. Opgericht in 1932 als familiale kmo, is zij vandaag uitgegroeid tot een wereldspeler dankzij continue investeringen en een zeer klantgerichte aanpak.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Scholl Advies
Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...
Gebroeders de Vries
Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor... 
Caleffi International N.V.
Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie ...