Duurzaam HuisMakeOver

Duurzaam HuisMakeOver

Gepubliceerd op:

Nederland streeft naar 30 procent CO2–reductie en 20 procent duurzame energie in 2020. Het bouwbesluit stelt eisen ten aanzien van de energiezuinigheid. De EPC–norm (energieprestatie coëfficiënt) stelt eisen aan een andere wijze van bouwen en renoveren. Steeds vaker wordt er luchtdicht gebouwd d.m.v. isolatie en het dicht maken van kieren, om te voldoen aan de gestelde EPC eisen in het huidige bouwbesluit.

Maar aan deze bouwmethode hangt een risico!

Door het toepassen van geregelde mechanische ventilatie systemen en HR –wtw – voorzieningen, heb je wellicht een comfortabel binnenklimaat, maar door het toepassen van synthetische producten (verf, lijm) is het binnenklimaat niet zo gezond als men beweert.

Door uitdampen van VOS (vluchtige organische stoffen), bestanddelen uit bv. verf en lijm, blijft dit door het gebruik van de huidige isolatie en ventilatie methode nog vaak jaren rond circuleren in de woning, wat op termijn een gezondheidsrisico met zich mee brengt (vermoeidheid, hoofdpijn, allergische reacties). Om deze risico’s voor zowel de gebruiker als verwerker te verminderen, werkt HuisMakeOver uitsluitend met Natuurverf, glasweefsel en lijm. Vrij van synthetische grondstoffen en vrij van oplosmiddelen.

HuiMakeOver is hiermee de eerste partij in Nederland die een duurzame wandafwerking biedt zonder de prijs te verhogen en dit product ook projectmatig toepast. Een bewijs is dat inmiddels Markthal Rotterdam en Amadeus Den Haag (ProVast en ASR) al gekozen hebben voor een samenwerking op basis van deze duurzame ontwikkeling.

HuisMakeOver maakt hiermee het verschil in de markt. Duurzaam wonen is ook gezond!

Voor meer informatie: 
HuisMakeOver.nl
MakeOver.nl
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/adviseur/huismakeover

Een greep uit ons leveranciersregister

Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...
Revoort Slopen & Saneren
Revoort maakt ruimte voor Woningcorporaties ...
Ibis Power
Hernieuwbare energie voor de mensen ...