Ruimtegebrek? Ook dan is een warmtepomp een optie

Ruimtegebrek? Ook dan is een warmtepomp een optie

Gepubliceerd op:

Bij nieuwbouw wordt bij het ontwerp al rekening gehouden met de technische installaties van de woning. In het geval van renovatie van bestaande woningen is dat een ander verhaal. De gemiddelde leeftijd van de woningen in Nederland is 38 jaar. Deze zijn dus vaak niet berekend op de installatie van een warmtepomp of vloerverwarming. Een nieuwe generatie warmtepompen brengt daar nu verandering in.

Aquarea L-generatie
Panasonic heeft recent de All-in-One units van zijn nieuwste Aquarea L-generatie lucht-water warmtepompen geïntroduceerd. Deze compacte en eenvoudig te installeren systemen hebben een oppervlakte van slechts 598 x 600 mm. Tevens biedt het lage geluidsniveau van de units meer plaatsingsmogelijkheden.

Door zijn afmeting kan de warmtepomp netjes worden opgesteld bij andere grote apparaten zoals een koelkast of wasmachine. Dat vermindert de benodigde installatieruimte. Tevens biedt de beperkte hoogte en het robuuste chassis de mogelijkheid om bovenop de warmtepomp nog een ventilatieunit van Panasonic te plaatsen.

Bestaande leidingen en radiatoren
Daarnaast maakt de L-generatie gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan. Dat maakt een cv-aanvoertemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10 °C.

Radiatoren hebben een hoge temperatuur nodig voor een optimale werking. Daardoor is deze warmtepomp een ideale vervanger van de cv-ketel, doordat het systeem gebruik kan maken van de bestaande leidingen en radiatoren in de woning. Dat maakt deze warmtepomp zeer geschikt voor renovatieprojecten.

In één keer klaar
Doordat de Panasonic Aquarea L-generatie volledig elektrisch is, kan de woning meteen van het gas af. De toepassing van het koudemiddel R290 maakt de oplossing tevens toekomstbestendig. De warmtepompen zijn bovendien zeer energie efficiënt en hebben een A +++ energielabel. Daardoor komen ze in aanmerking voor een subsidie tot €4.350,- per unit. Verduurzamen is dus ook zonder ingrijpende aanpassingen of verbouwing mogelijk. Ook voor woningen die ouder zijn dan 38 jaar.


Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?