Verkoopprocessen stroomlijnen met Corporatieportaal van Notapp

Verkoopprocessen stroomlijnen met Corporatieportaal van Notapp

Gepubliceerd op:

De Alliantie gebruikt al vier jaar Corporatieportaal van Notapp om gestructureerd, online samen te werken bij het verkoopproces van onder andere woningen. Alle externe partijen zoals taxateurs, makelaars en notarissen voeren zelf hun gegevens in en bewaken hun taken in één online dossier, terwijl de corporatie de regie houdt. Dat levert een enorme tijdsbesparing op. Het hele proces wordt gecontroleerd doorlopen en documenten worden foutloos en op tijd aangeleverd.

“Groot voordeel van Corporatieportaal van Notapp is dat het procesgestuurd is,” vertelt Géby de Jong, Account manager verkoop bij de Alliantie. “Alle stappen kunnen alleen één-voor-één, correct doorlopen worden. Met Corporatieportaal kan de woningcorporatie online alle vragen bij derden uitzetten. Iedereen heeft altijd dezelfde en meest recente informatie, vanaf de eerste mutatie wanneer de woning leegkomt tot en met het moment dat de woning uit de exploitatie gaat en opgeleverd wordt.”

"Doordat de beslis- en actiepunten in het verkoopproces eenduidig vastgelegd worden, is altijd helder wie, wat, wanneer gedaan heeft."

Verkopen op een efficiëntere manier
Corporatieportaal biedt een online werkproces. Elke vraag in het proces zoals onderhoud, taxatie en het accorderen van de koopakte, vullen de ketenpartners in. Aan de hand van de documenten die de ketenpartners aan Corporatieportaal toevoegen, hoeft de corporatie alleen nog maar te controleren of alles correct is ingevuld. Zo wordt voorkomen dat er dubbel werk wordt gedaan. De Alliantie kan woningen efficiëntere verkopen zonder extra werkdruk en zonder extra personeel.

“Met Corporatieportaal hebben we meer tijd om de informatievoorziening voor kopers beter te laten verlopen.”

Regie over het hele verkoopproces
Géby de Jong: “Met Corporatieportaal van Notapp hebben we voortdurend inzicht in de status van elke stap in het verkoopproces. We weten nu hoelang de afzonderlijke stappen duren. Als de taxateur de waardebepaling heeft gedaan, weten we meteen dat deze stap klaar is. Zo kunnen we sneller doorgegaan naar de volgende stap. We hebben de regie én inzicht in de duur van het hele verkoopproces.”

De Alliantie

Woningcorporatie de Alliantie werkt aan goede en betaalbare huizen in prettige buurten, voor mensen met een bescheiden inkomen. De Alliantie verhuurt, onderhoudt en verbetert haar woningen. Zij bouwt ook nieuwe woningen en verkoopt huurwoningen uit haar woningvoorraad voor een redelijke marktprijs.

Géby de Jong is Account manager verkoop bij de Alliantie

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende demo van Corporatieportaal?

Bel Jan van den Dungen of Henk Crouwel: 088 66 82 820 of mail: info@notapp.nl  -  www.notapp.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...