Portaal winnaar innovatieprijs i-Opener

Portaal winnaar innovatieprijs i-Opener

Gepubliceerd op:

Het project Majella Wonen heeft de innovatieprijs i-Opener gewonnen. Daarmee is het woonproject van mede-initiator Portaal het meest innovatieve project voor het thema wonen & zorg. Woningcorporatie Portaal wint hiermee een effectmeting van de innovatie die laat zien wat het project precies oplevert. Initiatiefnemers Aedes en KWH willen met deze i-Opener corporaties inspireren.

Majella Wonen is een woonproject waarbij ‘dragende’ en ‘vragende’ bewoners samen in een appartementencomplex wonen. Doel van het project is om betaalbare huisvesting te bieden voor mensen uit de maatschappelijke opvang en tegelijkertijd een prettige woonbuurt te realiseren.

Actieve woonvereniging
In het wooncomplex wonen mensen met een contract via zorginstelling De Tussenvoorziening en mensen met een contract van Portaal. In totaal gaat het om zo’n 70 bewoners, variërend van alleenstaand, tot samenwonend en gezinnen. Samen vormen zij een actieve woonvereniging. Portaal werkt in het project samen met de Tussenvoorziening en de gemeente Utrecht. Cliënten van De Tussenvoorziening (ex-daklozen) kunnen met begeleiding een nieuwe start maken.

Inspirerend project
Volgens de jury van de i-Opener is Majella Wonen een inspirerend project waarbij de koppeling van het ‘vragende’ en ‘dragende’ deel van de samenleving aanspreekt binnen het concept. Daarnaast wonen meerdere verschillende groepen bewoners samen en is er sprake van community-vorming. Het project draagt volgens de juryleden bij aan de inclusieve samenleving.

Publiek kiest winnaar
Naast Majella Wonen van corporatie Portaal, nomineerde de vakjury nog twee andere corporaties: Laurens Wonen met woonproject Samen & Anders en Woningstichting Domus met het project Het Nieuwe Wonen. Het project Samen & Anders is een vernieuwende samenlevingsvorm waarbij mensen langer thuis kunnen blijven wonen en project. Project Het Nieuwe Wonen omvat de ontwikkeling van een slimme woonomgeving met zorggeschikte woningen voor nu en in de toekomst. De deelnemers aan de Aedes Corporatiedag op 23 november 2017 kozen uit deze drie projecten het project Majella Wonen als winnaar.

Bron: Aedes.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...