vb&t VvE diensten richt 45 nieuwe VvE’s op voor Wonen Limburg

vb&t VvE diensten richt 45 nieuwe VvE’s op voor Wonen Limburg

Gepubliceerd op:

Per 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. Met deze wet wil de overheid ervoor zorgen dat de woningcorporaties zich meer richten op hun kerntaak.

Deze kerntaak wordt ook wel omschreven als Diensten van Algemeen Economisch Belang, afgekort DAEB. Hiermee worden sociale huurwoningen en maatschappelijk vastgoed, zoals gezondheidscentra en ontmoetingsruimten, bedoeld.

Overige activiteiten zoals het aanbieden van huisvesting in de vrije huursector en bedrijfsonroerend goed (bijvoorbeeld commerciële plinten in een flatgebouw) worden als niet-DAEB omschreven.

Wonen Limburg heeft er voor gekozen om deze twee activiteiten onder te brengen in twee aparte juridische entiteiten. Beide bedrijven blijven dan wel gewoon werken onder de naam Wonen Limburg.

Doordat er binnen de appartementencomplexen nu meer dan één eigenaar actief is dienen er VvE’s opgericht te worden. Vb&t VvE Diensten verzorgt al vanaf 2006 het beheer van VvE’s voor Wonen Limburg. In de jaren daarna is vanuit beide organisaties steeds vaker de samenwerking gezocht om de dienstverlening richting eigenaars en huurders te verbeteren.
Omdat binnen vb&t veel expertise aanwezig is met betrekking tot het opstarten en inrichten van Verenigingen van Eigenaars bij zowel nieuwbouw complexen als bestaande bouw heeft Wonen Limburg vb&t benaderd voor dit traject. Vb&t VvE diensten gaat de oprichting en activatie van vijfenveertig VvE’s van A tot Z uitvoeren. Zodra deze Verenigingen van Eigenaars actief zijn, zal vb&t ook het dagelijks beheer gaan verzorgen.


Een greep uit ons leveranciersregister

Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!
Caleffi International N.V.
Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...