Bijlmerbajes te koop

Bijlmerbajes te koop

Gepubliceerd op:

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de voormalige Bijlmerbajes in Amsterdam te koop gezet. De koper kan van het terrein (7,5 hectare) een nieuwe stadswijk maken. Er is ruimte voor 135.000 m2 vloeroppervlak bebouwing, waarvan minstens 70 procent voor woningen. Het terrein moet op zijn minst 60 miljoen euro opleveren. Ook de kwaliteit van het plan voor de nieuwe wijk is belangrijk.

De gemeente Amsterdam heeft een nota van uitgangspunten vastgesteld over de toekomst van het gebied. Op basis daarvan kunnen geïnteresseerde partijen tot 8 december 2016 plannen indienen om het terrein te kopen. In een eerste fase beoordeelt een selectiecommissie de globale plannen en de geschiktheid van de indieners. Daarna krijgen 5 tot 7 partijen de gelegenheid hun plannen verder uit te werken; zij krijgen daarvoor een bijdrage van 50.000 euro. Op 1 juni 2017 moeten de partijen hun definitieve plan indienen en een bod op het terrein doen. In september 2017 wordt de koper bekend.

Het terrein van de Bijlmerbajes ligt in Overamstel. Dat wordt een nieuwe wijk in stadsdeel Oost waar de komende jaren in totaal zo'n 5.000 woningen komen. Aan de westzijde van het spoor is het Amstelkwartier met voorzieningen als een basisschool, een kleine haven, een stadspark, winkels, een hotel en andere horecagelegenheden. De locatie van de nieuwe stadswijk aan de Amstel, het centrum dichtbij, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen moet het een aantrekkelijk gebied voor woningbouw maken.

Een greep uit ons leveranciersregister

Bofloor B.V.
PVC Kliktegels; de perfecte vloer voor bijna iedere toepassing ...
Daikin Nederland
Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...
Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten ...