Aareon neemt de Square DMS Groep B.V. in Nederland over

Aareon neemt de Square DMS Groep B.V. in Nederland over

Gepubliceerd op:

Met deze overname vergroot Aareon haar positie als marktleider in Europa. Square DMS Groep B.V. is een vooraanstaande leverancier van ECM-oplossingen in de Nederlandse vastgoedmarkt.


Mainz/Emmen/Grathem, 15 October 2015 – Aareon Nederland B.V., de Nederlandse dochter van Aareon AG (Europa’s grootste consultancy- en softwarehuis voor de vastgoedmarkt), heeft met ingang van 1 oktober 2015 100% van de aandelen van Square DMS Groep B.V., Grathem, verworven.

Square DMS Groep B.V. levert ECM-oplossingen (ShareWorx) voor hoofdzakelijk woningcorporaties in Nederland en België. Bij casemanagement kan alle relevante documentatie rondom een zaak digitaal worden samengevoegd en opgeslagen. Door al deze informatie in het zaakdossier aan alle partijen beschikbaar te stellen, overal en altijd toegankelijk, kunnen zaken sneller en efficiënter worden afgehandeld.

Naast haar moderne product voor zaakgericht werken, vormt ook daaraan gerelateerde consultancy een belangrijk onderdeel van haar activiteiten. Bijna 30% van de Nederlandse markt (uitgedrukt in aantallen verhuureenheden) maakt gebruik van de oplossingen van Square DMS.

Dr. Manfred Alflen, voorzitter van de directie van Aareon AG: “Door de overname van de Square DMS Groep B.V. vullen wij ons productportfolio aan. Ook internationaal zullen klanten van de Aareon Groep profiteren van onze verworven expertise.”

Martin Holwerda, algemeen directeur Aareon Nederland B.V.: “Dankzij deze overname kunnen wij een moderne ECM-oplossing bieden aan de vastgoedmarkt in Nederland. Op deze manier bieden wij onze klanten op een effectieve wijze maximale ondersteuning.”

Leon Heber, een van de algemeen directeuren van Square DMS Groep B.V.: “Toetreding tot de Aareon Groep betekent dat we voortaan onderdeel uitmaken van Europa’s grootste consultancy- en softwarehuis voor de vastgoedmarkt en kunnen wij onze expertise aanbieden op Europees niveau. Bovendien zal de nauwe samenwerking en internationale uitwisseling van kennis bijdragen aan de snelle ontwikkeling van nieuwe oplossingen.”

Over Aareon AG
Aareon AG, een dochteronderneming van de Aareal Bank Group (Wiesbaden), is Europa’s grootste consultancy- en softwarehuis voor de vastgoedmarkt. Haar baanbrekende software- en dienstenaanbod biedt haar klanten zekerheid voor het managen van hun bedrijfsprocessen, evenals de wereldwijde samenwerking en kennisuitwisseling binnen de gehele Aareon Groep van bedrijven dat borgt.

Vanuit 6 landen bedient Aareon met haar oplossingen meer dan 2.800 klanten en hun 10 miljoen verhuurbare eenheden. Aareon heeft 27 kantoren, waarvan 9 in Duitsland en de rest in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Noorwegen en Zweden. Het consultancy- en softwarehuis heeft ongeveer 1.200 medewerkers, waarvan meer dan 1/3 werkzaam is buiten Duitsland. In 2014 behaalde Aareon een omzet van € 177,7 miljoen en een winst (EBIT) van € 26,5 miljoen.

Over Aareon Nederland
Aareon Nederland is een toonaangevende aanbieder van gespecialiseerde software voor woningcorporaties en vastgoedbeheerorganisaties.

Als strategische business partner ondersteunt zij haar klanten bij het realiseren van hun huidige en toekomstige ondernemingsdoelstellingen door deze om te zetten in relevante, eigentijdse en toekomstbestendige ICT-toepassingen.

De oplossingen van Aareon Nederland worden gebruikt voor het managen van 528.000 verhuurbare eenheden in Nederland. Aareon Nederland is gevestigd in Emmen en heeft ongeveer 170 medewerkers in dienst.

Over Square DMS
Square DMS levert sinds 1998 Enterprise Content Management (ECM) software voor de woningcorporaties in Nederland en in België.

Haar missie ‘informatie toegankelijk maken’ is in het tijdperk van explosieve groei van ongestructureerde informatie actueler dan ooit.

Haar moderne zaakgerichte ECM-oplossingen worden gebruikt voor het informatiemanagement van zo’n 650.000 verhuurbare eenheden. Square DMS ondersteunt met haar ECM-oplossingen het concept van de Online Woningcorporatie.

Square DMS is gevestigd in Grathem en heeft 40 medewerkers in dienst.

Contactgegevens
Wilt u naar aanleiding van dit persbericht meer weten? Neem dan contact op met:

Aareon Nederland BV
Contactpersoon: Peter Hanen - Commercieel directeur
Telefoonnummer: 0591 630111
E-mailadres: marketing@aareon.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
CascoTotaal
CascoTotaal ontwikkelt en realiseert prefab bouwconcepten voor de zakelijke markt ...
S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...