MERCURIUS remote control

MERCURIUS remote control

Gepubliceerd op:

De AquaHeat MERCURIUS is vernoemd naar de planeet van de communicatie en niet alleen vanwege de naam. De AquaHeat MERCURIUS remote control is met recht een doorbraak in de draadloze online communicatie tussen de AquaHeat warmte-unit en beheerder.

Deze draadloze communicatie gaat over het Wereldwijde NB-IoT netwerk van Vodafone. Met de AquaHeat MERCURIUS remote control worden onderstaande functies mogelijk gemaakt:
 • Hydraulische balans in de installatie
  Met input van de energiemeter (via M-Bus), kan de primaire flow gemaximaliseerd worden. Afhankelijk van de bedrijfssituatie (Warmte – Koude – Warmwater), wordt de flow constant op de ingestelde waarde gehouden. Via de MERCURIUS kan op afstand (op kantoor) de gehele installatie draadloos ingeregeld worden. Er ontstaat een elektronisch gecompenseerde hydraulische balans in de installatie en dit zonder inbouw van (dure en vuilgevoelige) mechanische druk gecompenseerde afsluiters. Wil de gebruiker naderhand het vermogen wijzigen (meer of minder), dan kan de nieuw gewenste waarde dus eenvoudig op afstand aangepast worden.
 • Service op afstand
  Bij een storing is direct service kunnen bieden wel zo prettig. Het gaat immers over het binnenklimaat in de woning of over de warmwater temperatuur. Met de MERCURIUS remote control kan de desbetreffende serviceorganisatie realtime “meekijken” in de warmte-unit. Gemelde storingen kunnen online geanalyseerd en eventueel direct verholpen worden. Componenten (regelventiel of pomp) kunnen op afstand handmatig bediend worden om zo direct een helpende hand te bieden. In een later stadium kan de warmte-unit alsnog bezocht worden en de feitelijke klacht ter plaatse verholpen worden. Door de mogelijkheid van een eerste analyse op afstand, kan de serviceorganisatie doelgericht en goed voorbereid een afspraak maken bij de klant.
 • Monitoring
  Er kunnen situaties optreden, waarbij een gemelde klacht niet altijd constant en/of direct te reproduceren is. Het kan ook noodzakelijk zijn, om de netwerktemperaturen goed te kunnen monitoren. Een te hoge retourtemperatuur kan het rendement van de gehele installatie aardig verstoren. De MERCURIUS remote control maakt monitoring op afstand eenvoudig mogelijk, zonder overlast voor de eindgebruiker en zonder het opstellen van lokaal loggingsapparatuur.
 • Energiestanden uitlezen
  De informatie van de energiemeter (verbruik, flow, error code, etc.) kan op elk gewenst moment opgevraagd worden. Dit gaat via de M-bus van de energiemeter en is een “open” protocol. Door de MERCURIUS remote control, in combinatie met het NB-IoT netwerk van Vodafone, ontstaat er een draadloos netwerk voor het uitlezen van de energiestanden. Lokale RF antennes en signaalversterkers worden overbodig. Elke energiemeter met M-bus output is geschikt, mits deze voldoet aan de inbouwvoorschriften van de AquaHeat warmte-unit.
 • Facturatie & Pre-Payment
  Als extra service kan de gehele standaard facturatie afhandeling aangeboden worden en zelfs in combinatie met een pre-payment concept. Maandelijkse facturatie in opdracht van de exploitant of vooraf betalen middels een betalingsapp via smartphone of tablet. Op elk gewenst moment kan de exploitant (tijdelijk) een wanbetaler overzetten naar pre-payment. Pre-payment gaat altijd gepaard met het maken van weloverwogen keuzes. Een minimale binnentemperatuur bij extreem lage buitentemperaturen of een beperkte warmwater capaciteit. Dit biedt voor beide partijen een eerste bescherming. Schulden lopen niet onnodig hoog op en langdurige en dure incassotrajecten kunnen achterwege blijven. Voor de facturatie en Pre-payment werken wij exclusief samen met Kuario. Een Nederlandse organisatie die wereldwijd, met ruime ervaring, dit pre-payment actief toepast bij vending-machines (drankautomaten, copiers, etc.).
 • Software updates
  De weg van de elektronica is niet meer te stoppen en ontwikkelt zich nog steeds. Veel nieuwe functies (software) ontstaan door specifieke klant- en/of projectwensen. In sommige gevallen kunnen functies verbeterd worden door terugkoppeling vanuit de praktijk. Deze nieuwe functies zijn ook voor reeds bestaande projecten interessant. Met behulp van de MERCURIUS remote control kan de laatste softwareversie eenvoudig gedownload worden en worden de nieuwste functies en verbeteringen voor alle projecten beschikbaar. Deze functie is in 2020 operationeel.
De AquaHeat MERCURIUS remote control is in Nederland met directe ingang verkrijgbaar en operationeel. Afhankelijk van de status van het NB-IoT netwerk van Vodafone, is het ook inzetbaar in andere landen.

Voor meer informatie en/of een demonstratie van dit unieke concept kunt u terecht bij: Fortes energy Systemen te Houten
T.: 030-2930236 of www.fortes-es.nl


Een greep uit ons leveranciersregister

Zwamtotaal
Zwamtotaal heeft grip op al uw zwamproblemen en andere houtaantasters ...
Econtro
Het merkonafhankelijke platform voor beheer, monitoring en energiesturing ...
Hofmeier I Interim & Consulting
Hofmeier is business partner voor financiële en organisatievraagstukken. Onze missie: organisaties helpen om hun ambities ...