Groningen neemt aandelen corporaties in Monumentenfonds over

Groningen neemt aandelen corporaties in Monumentenfonds over

Gepubliceerd op:

De gemeente Groningen wordt aandeelhouder van het Groninger Monumentenfonds. Ze neemt de aandelen over van de woningcorporaties Nijestee en Lefter. De corporaties moeten de aandelen afstoten vanwege scherper Rijksbeleid rondom hun taken.

Het Groninger Monumentenfonds verwerft en restaureert monumentale gebouwen. Daarna volgt herbestemming, verhuur en beheer. Het gaat om panden waar niets aan te verdienen valt terwijl de samenleving ze toch in stand wil houden. Het Monumentenfonds werkt samen met onder andere de gemeente Groningen. Het Rijk trekt zich vanwege bezuinigingen volledig terug uit de monumentenzorg. Dit betekent dat de regie over het monumentenbeleid bij het Monumentenfonds en voor een deel ook bij de gemeente komt te liggen.

Ook de komende jaren wil de stad blijven investeren in monumentenzorg, archeologie en cultuurhistorie. Tot en met 2018 is jaarlijks 2 ton beschikbaar voor cultuurhistorie, 50.000 euro voor het Monumentenfonds en 100.000 euro voor archeologie. Structureel besteedt de gemeente per jaar drie ton om wettelijke taken op het gebied van cultuurhistorie uit te kunnen voeren.

Een greep uit ons leveranciersregister

NARIS
Risicomanagement bij woningbouwcorporaties is vast goed!
RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...
Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...