Smart Twin voor slim vastgoedbeheer en landelijke verduurzaming

Smart Twin voor slim vastgoedbeheer en landelijke verduurzaming

Gepubliceerd op:

De WoonConnect-technologie wordt zoveel slimmer dat het een nieuwe naam krijgt: Smart Twin. Dit samenhangend en integraal systeem is meer dan een simpele digital twin en wordt dé slimme oplossing voor toekomstbestendig vastgoedbeheer. Deze innovatie heeft ook de Nederlandse overheid doen besluiten Smart Twin in te zetten voor landelijke verduurzaming.

De 3D-woningmodellen van WoonConnect worden steeds geavanceerder en gaan binnenkort verder onder de naam Smart Twin. Deze intelligente evenbeelden van woningen bieden dan op ieder moment actueel inzicht in onder meer bouwkundige samenstelling, verduurzamingsmogelijkheden en renovatiescenario’s. Hiermee kan deze online applicatie uw woningcorporatie gaan ondersteunen bij efficiënt vastgoedbeheer.4 keer slim en efficiënt vastgoedbeheer met Smart Twin
Het onderhouden van de informatie over een vastgoedportefeuille kost woningcorporaties vaak veel tijd, waarbij data steeds opnieuw wordt geconstrueerd uit spreadsheets, archiefdozen, CAD-tekeningen of meerdere softwareapplicaties. Dankzij de unieke Smart Twin-technologie kunnen woningcorporaties binnenkort eindelijk slim te werk gaan met centraal opgeslagen, actuele woninginformatie in een online omgeving. Er lopen vergevorderde gesprekken met verschillende woningcorporaties over een implementatie van Smart Twin. Een greep uit de voordelen die zij binnenkort gaan ervaren:
 1. Centrale informatie en optimale samenwerking
  Smart Twin biedt corporaties en hun ketenpartners op ieder moment de meest actuele woninginformatie. De informatie in deze online applicatie is namelijk altijd en overal beschikbaar en kan ter plaatse gewijzigd worden door degenen die daar rechten voor hebben. Zo worden fouten en misverstanden geminimaliseerd en zijn onnodige herhaalbezoeken verleden tijd.
 2. Blik op de toekomst
  Plannen voor onderhoud of verduurzaming? Smart Twin laat door middel van scenario’s zien welk veranderpotentieel de woningen hebben. Ook de financiële en bouwtechnische consequenties van deze aanpassingen en het nieuwe MJOP zijn direct zichtbaar. Scenario’s kunnen per woning, maar ook voor een complete wijk worden uitgevoerd. Er kunnen per woning afwijkende maatregelen worden aangegeven, welke automatisch worden doorgevoerd in de uitvoeringsspecificaties per woning.
 3. Doeltreffende huurderscommunicatie
  Smart Twin zorgt ervoor dat communicatie met huurders soepel verloopt. Via de handige enquêtetool geven huurders inzicht in hoe zij hun leefomgeving ervaren. Ook kunnen zij digitaal klachten en calamiteiten melden en aanpassingen zoals zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV) eenvoudig aanvragen. Individuele keuzes die zij maken bij renovaties worden automatisch vastgelegd en vertaald naar kosten en uitvoeringsspecificaties.
 4. Bouwkundig paspoort
  Smart Twin neemt alle informatie over materialen en bouwdelen op in een bouwkundig paspoort. De hierin opgenomen gegevens vormen de ‘fundering’ voor de benodigde kennis om doelmatig en kostenbesparend te werk te gaan. Met dit bouwkundig paspoort biedt Smart Twin tevens ondersteuning bij circulair bouwen en renoveren.
Landelijke verduurzaming
Ook de Nederlandse overheid herkent de kwaliteit en potentie van Smart Twin. Daarom heeft zij middels een openbare Europese aanbesteding besloten om met Smart Twin het platform verbeterjehuis.nl door te ontwikkelen. Vanaf september 2022 levert Smart Twin samen met Greenhome de technologie voor het digitaal landelijk platform voor verduurzaming. Huurders en woningeigenaren betreden hiermee hun 3D-woning en ontdekken hoe zij kunnen besparen en verduurzamen!

Lees hier het artikel op rijksoverheid.nl.

Maak alvast kennis met Smart Twin op woonconnect.nl/smarttwin.
        

Een greep uit ons leveranciersregister

Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...
Zig
Digitale oplossingen voor alle woningcorporaties ...
NARIS
Risicomanagement bij woningbouwcorporaties is vast goed!