Mitros bewijst: badkamerrenovatie binnen één dag mogelijk

Mitros bewijst: badkamerrenovatie binnen één dag mogelijk

Gepubliceerd op:

De Utrechtse woningcorporatie Mitros heeft via een badkamerchallenge bewezen dat het mogelijk is een badkamer binnen een dag te renoveren. In een ambitieuze oproep daagde Mitros aannemers uit om projectplannen in te sturen voor badkamerrenovaties die binnen een werkdag voltooid worden. De winnaars van de challenge bewezen onlangs dat het mogelijk is; zij wisten binnen 8 uur een oude badkamer te vervangen door een nieuwe.

Met de uitkomst van de badkamerchallenge komt een snelle oplevering van een nieuwe badkamer voor huurders weer een stapje dichterbij. Door de badkamerrenovatie in één werkdag te realiseren, ervaren huurders minder overlast van de renovatiewerkzaamheden en kunnen zij de badkamer weer sneller in gebruik nemen.

Opmeten
De twee winnaars van de uitdaging hoorden enige weken geleden welke badkamers ze op 8 juni binnen één werkdag mochten renoveren. Kort hierop begonnen beide partijen met het opmeten van de badkamer. Henk Peter Kip, directievoorzitter Mitros: “Na het digitaal inmeten van de badkamers gingen de partijen achter de schermen flink aan de slag. Beide partijen werken met geprefabriceerde onderdelen. Ik was erg benieuwd hoe het renoveren in de praktijk zou verlopen en hoe het eindresultaat eruit zou zien.”

Resultaat
Op dinsdag 8 juni startten beide winnaars, Coen Hagedoorn Onderhoud BV en Badkamer in één dag (combinatie van ERA Contour, Hemubo, Rutges Vernieuwt en Smits Vastgoedzorg), om 7.00 uur met de werkzaamheden. Aan het einde van de dag presenteerden de twee partijen elk hun nieuwe badkamer, elk met een geheel eigen stijl.

Testen
Al tijdens de renovatiewerkzaamheden zagen beide partijen nog mogelijkheden tot verbetering. Mitros laat beide badkamers door een onafhankelijke partij testen op kwaliteit, levensduur en meer. In de tussentijd mogen de beide partijen hun aanpak met de nieuwe leerpunten testen in een tweede badkamer. Daarna start de volgende test: een badkamerrenovatie bij een huurder thuis.

Ervaringen
Mitros heeft de renovatiewerkzaamheden van beide partijen op film vastgelegd zodat ook andere partijen kunnen meekijken leren van het project. De beelden van de renovaties komen in augustus op de website van Mitros te staan. De Utrechtse woningcorporatie heeft daarnaast een document online gezet met daarin de lessen die zij uit de organisatie van de challenge trekt. Mitros nodigt collega-corporaties van harte uit om de resultaten van het onderzoek te bekijken. De data hiervoor en meer informatie hierover staan op de website van Aedes.

Bron en foto: Mitros.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...