Doorstroomproject brengt Culemborgse woningmarkt in beweging

Doorstroomproject brengt Culemborgse woningmarkt in beweging

Gepubliceerd op:

De afgelopen jaren experimenteerde de Culemborgse woningcorporatie KleurrijkWonen met een 'doorstroomproject'. Het project is een succes, concludeert KleurrijkWonen na de proef van vier jaar. De corporatie gaat daarom definitief door met de regeling.

Huurders van zestig jaar en ouder die een (te) grote eengezinswoning huurden en liever een kleiner huis wilden, konden zich aanmelden. KleurrijkWonen begeleidde hen naar een ander, kleiner huis. Hierdoor kwamen er eengezinswoningen vrij voor gezinnen die toe waren aan een grotere woning. De eengezinswoning die de senioren achter lieten, ging naar een nieuwe huurder die ook weer een woning achterliet. Zo werden uiteindelijk gemiddeld drie woningzoekende huishoudens geholpen. De vrijgekomen appartementen vonden ook hun weg naar starters.

173 Huurders van zestig jaar en ouder meldden zich aan voor het project. Dit leidde uiteindelijk tot 134 verhuizingen in de afgelopen twee jaar. Ruim 250 woningzoekenden kwamen dankzij de verhuisketen aan een nieuw onderkomen. KleurrijkWonen heeft inmiddels besloten om dit project om te zetten naar regulier beleid. Hun huurders krijgen vanzelf een uitnodiging om aan de doorstroming deel te nemen. Vier jaar geleden begon de Culemborgse woningcorporatie als een van de eerste in Nederland met het doorstromingsproject.

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...
Tenten Solar Zonnepanelen B.V.
Tenten Solar Zonnepanelen is dé specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie ...
B2B-Light
Besparen, dat kan iedereen!