Gemeente Zwolle bouwt zonder projectontwikkelaar

Gemeente Zwolle bouwt zonder projectontwikkelaar

Gepubliceerd op:

In twee deelgebieden van Zwolle, gaat de gemeente zelf woningen ontwikkelen. Door op de stoel van de projectontwikkelaar te gaan zitten, vervalt er een schakel in de keten en hoopt Zwolle goedkopere woningen te kunnen bouwen. Daardoor moeten de betreffende deelgebieden aantrekkelijker worden voor woningzoekenden.

Door de projectontwikkelaar buiten spel te zetten, zal een deel van de gebruikelijke kosten van een woning komen te vervallen. Hoeveel dat zal schelen in de uiteindelijke koopprijs is nog niet duidelijk. Zwolle verwacht in elk geval goedkopere huizen te kunnen leveren dan de gangbare. Op die manier hoopt de gemeente het voor potentiële kopers aantrekkelijker te maken om zich te vestigen in de betreffende gebieden. Ook verwacht Zwolle op deze manier andere marktpartijen te interesseren voor de projecten. De gemeente Zwolle heeft al langer plannen om zelf woningen te ontwikkelen. Aanvankelijk was het de bedoeling om dat in twee andere deelgebieden te doen, maar gaandeweg werd besloten om de woningbouw te concentreren in de deelgebieden Frankhuis en Breecamp-Oost. Voor Breecamp-Oost is het terrein al bouwrijp. De bouw van de enkele tientallen woningen kan daar al in de tweede helft van 2014 starten. In Frankhuis gaat het om tien zogenoemde kadewoningen. Dit project zal wat langer op zich laten wachten, omdat het gebied nog niet bouwrijp is.

Het zelf ontwikkelen brengt voor de gemeente uiteraard risico's met zich mee maar Zwolle denkt dat de verdiensten groter zullen zijn dan de risico’s.

Bron: de stentor.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

NVT Onderhoudsgroep
NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Revoort Slopen & Saneren
Revoort maakt ruimte voor Woningcorporaties ...