Maastrichtse corporaties besteden VvE beheer uit aan MVGM

Maastrichtse corporaties besteden VvE beheer uit aan MVGM

Gepubliceerd op:

De Maastrichtse woningcorporaties Maasvallei en Servatius besteden per januari 2020 het beheer van de vereniging van eigenaars volledig uit aan MVGM VvE. Beide corporaties leggen nu meer focus op hun kerntaak en kunnen het VvE beheer vol vertrouwen overlaten aan een externe professionele VvE beheerder.

Aanbestedingstraject
Sinds 1 januari 2020 is wettelijk bepaald dat woningcorporaties hun VvE beheer moeten uitbesteden. Om deze reden is er in december 2019 een aanbestedingsproject geweest waar naast MVGM nog drie andere grote beheerders aan meededen. Er was een specifieke voorkeur voor een grote beheerder omdat het ging om grote portefeuilles. Ook wilden Maasvallei en Servatius dat de kwaliteit en voorwaarden van het VvE beheer gerespecteerd zouden blijven, de VvE’s mochten immers geen negatieve gevolgen van de overname ondervinden. MVGM won de aanbesteding.

De keuze voor MVGM
MVGM onderscheidt zich door de snelheid van handelen, leveren van kwaliteit en het professioneel begeleiden van het volledige overname traject. Beide portefeuille overnames zijn gerealiseerd binnen een maand en hierna was MVGM verantwoordelijk voor het operationele beheer.

Met een intern projectteam bestaande uit medewerkers van verschillende afdelingen van MVGM is de overname succesvol afgerond en is de deadline van 1 januari 2020 behaald. Dit laat zien waar MVGM toe in staat is, ad-hoc inspelen op de vragen vanuit de markt, leveren van kwaliteit en optreden als volwaardig partner voor onze klanten. De aanwezige kennis, de eerdere samenwerkingen met woningcorporaties en jarenlange ervaring in het VvE beheer zorgt ervoor dat MVGM het gehele proces uit handen neemt van de corporaties.

Ook de aanwezigheid van een MVGM kantoor in Maastricht met de daarbij horende lokale kennis heeft meegewogen in het besluit voor MVGM te kiezen.

De werkwijze van MVGM
Direct na de afronding heeft MVGM via de account- en technisch manager contact gezocht met de besturen van de VvE’s. Tijdens het kennismakingsgesprek zijn verwachtingen uitgesproken. Ook is de mogelijkheid ingezet om een nulpunt te creëren ten aanzien van het beheer, wat moet er nog gebeuren en wat staat er de komende ledenvergadering op de agenda?

Acht maanden sinds de start van het beheer geven de corporaties aan dat ze enthousiast zijn over het beheer door MVGM. Met name de betrokkenheid en kennis van zaken wordt gewaardeerd doordat de account- en technisch managers frequent in overleg treden. MVGM denkt ook mee aan een duurzame toekomst in relatie tot het onderhoudsplan. De relatie tussen duurzaamheidsmaatregelen en de financiële gevolgen is daarbij een belangrijk item. Het moet realistisch en haalbaar blijven, ook voor de woningcorporatie die, mogelijk, vanuit de eigenaarsrol betrokken blijft bij de VvE.

MVGM heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in de samenwerking met woningcorporaties en treedt op als volwaardig partner. De corebusiness van MVGM betreft het beheren van VvE’s in de breedste zin van het woord en kan vanuit dit perspectief een meerwaarde zijn voor woningcorporaties.

         


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...