Woonborg start actie met zonne-energie

Woonborg start actie met zonne-energie

Gepubliceerd op:

Woonborg biedt 1.100 huurders een zonnestroominstallatie aan zonder huurverhoging. Eind september 2016 zijn de eerste 200 huurders hierover benaderd. Woonborg streeft met deze actie twee doelen na: huurders leveren een bijdrage aan het terugdringen van CO2 uitstoot en woonlasten worden verlaagd. De verwachting is dat de kosten voor energieverbruik met gemiddeld 30 euro per maand dalen.

Voor de uitvoering schakelt Woonborg twee bedrijven in: Zon-SL!M (een combinatie van Mebatherm uit Roden en KUUB) en Zonneplan uit Zwolle. Beide bedrijven beoordelen of de door Woonborg geselecteerde woningen geschikt zijn voor het opwekken van zonne-energie en zij begeleiden de huurders.

Woonborg wil de zonnepaneelinstallaties plaatsen op grondgebonden huurwoningen die al redelijk goed geïsoleerd zijn. De woningen worden zo van label C naar label B gebracht. Woningen die al zeer energiezuinig zijn en label B of hoger hebben, vallen buiten deze actie. Minder goed geïsoleerde woningen worden de komende jaren verbeterd of vervangen door nieuwbouw.

De 1.100 huurders die benaderd worden voor een gratis zonnestroominstallatie, beslissen zelf of ze aan deze actie meedoen. Als ze meedoen, dan wordt de woning voorzien van twaalf zonnepanelen. De installatie gebeurt op één dag. Zon-Sl!m en Zonneplan hebben tot december 2017 de tijd om alle zonnepanelen te plaatsen. Daarna blijven ze drie jaar lang de huurders begeleiden, bijvoorbeeld door het geven van bespaartips en adviezen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de opgewekte zonne-energie. Indien gewenst kunnen huurders ook hun verbruiksgegevens laten monitoren.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Klaar is Case
Met verduurzaming op hoog niveau is uw project klaar voor veertig jaar...
PAM Galerij en Balkonverhoging B.V.
Drempels en hoogteverschillen belemmeren ouderen en mensen met een handicap in hun mobiliteit ...