Woonbedrijf Westvoorne start pilot energieneutrale woningen

Woonbedrijf Westvoorne start pilot energieneutrale woningen

Gepubliceerd op:

Woonbedrijf Westvoorne is gestart met een pilot voor de Nu-op-de-Meter-renovatie van rond de 10 woningen in Oostvoorne en Rockanje. Bij een Nul op de Meter woning is de som van opwekking en verbruik van energie op jaarbasis nul. Wanneer de pilot een succes is, worden tientallen woningen van het woonbedrijf gerenoveerd.

Om de woning komt een nieuwe 'schil'. Deze bestaat uit een volledig nieuw geïsoleerde gevel en een dak met zonnepanelen en zorgt voor en kier- en tochtvrije woning. Daarnaast is er aandacht voor ventilatie en goedgekeurd hang- en sluitwerk. Bewoners gaan door de renovatie niet meer betalen, maar krijgen wel een vernieuwde woning. Het bedrag dat voorheen werd betaald aan de energierekening wordt door het woonbedrijf gebruikt voor de renovatie. Dit betekent dat bewoners voortaan het bedrag van hun energiekosten aan het woonbedrijf betalen in plaats van aan de energieleverancier, een EnergiePrestatieVergoeding.

Tijdens de bewonersavond in Oostvoorne werden de plannen voor de Nul op de Meter renovatie gepresenteerd. Het woonbedrijf heeft een aantal straten geselecteerd om de pilot te starten en heeft de bewoners gevraagd om zich hiervoor aan te melden. Wanneer er vier of vijf aaneengesloten woningen zijn gevonden, zal de pilot van start gaan. Later deze maand wordt een tweede bewonersavond georganiseerd voor geïnteresseerde bewoners in een Nul op de Meter renovatie. Als alles volgens planning verloopt, zijn in oktober de eerste Nul op de Meter woningen klaar.

Wethouder Bert van der Meij: “Momenteel bungelt Nederland nog onderaan de lijstjes als het gaat om duurzaam energiegebruik. We moeten daarom met z'n allen aan de bak en de gemeente Westvoorne wil op Voorne-Putten het voortouw nemen. Zeker de huizen die voor 1990 zijn gebouwd, zijn vaak tochtig en onzuinig. Door deze huizen nu stevig te isoleren, slaan we een grote slag met de energiedoelstellingen. De duurzaamste energie is immers de energie die je niet verbruikt. Bovendien knapt de wijk er flink van op.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
Falco BV
Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving ...