Rotterdam geeft nog anderhalf jaar subsidie voor groene daken

Rotterdam geeft nog anderhalf jaar subsidie voor groene daken

Gepubliceerd op:

De gemeente Rotterdam zet de subsidieregeling voor groene daken nog eens extra in de schijnwerpers, nu de regeling eind 2014 afloopt. Al sinds 2008 geeft Rotterdam woningcorporaties en particuliere woningeigenaren subsidie voor het aanleggen van een groen dak. Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij deze stimuleringsregeling voor duurzaamheid.

De gemeente Rotterdam heeft er sinds de invoering van de subsidieregeling heel wat groene daken bij gekregen. De regeling is dan ook financieel interessant voor zowel corporaties als particulieren. Gemeente en waterschappen geven particulieren tot 30 euro per m2 subsidie voor een gerealiseerd groen dak. Voor sociale verhuurders en bedrijven bedraagt de subsidie 50 procent van de kosten tot een maximum van 25 euro per m2 gerealiseerd groen dak. De gemeente gaat ervan uit dat de gemiddelde aanlegkosten voor een groen dak variëren van 45 euro per m2 tot 100 euro per m2 voor een extensief dak. Groene daken zijn goed voor zowel de bewoners als voor de stad. De met vegetatie bedekte daken vangen regenwater op en voeren het vertraagd af. Bovendien nemen ze stofdeeltjes op uit de atmosfeer en vormen ze een buffer tegen luchtvervuiling. Bewoners van huizen met groene daken zien hun energiekosten ook nog eens flink afnemen. De gemeente zelf heeft de afgelopen tijd het goede voorbeeld gegeven met de aanleg van een aanzienlijk oppervlak groen dak op gemeentelijke gebouwen. Maar ook bij particulieren en corporaties is vergroening zichtbaar.

Steeds meer gemeenten verstrekken subsidie om het gebruik van groene daken te stimuleren. Ze bieden interessante regelingen om particulieren en/of corporaties aan te zetten hun daken te vergroenen. Daarmee leveren ze een bijdrage aan verbetering van het klimaat in de stad, maar ook aan de verduurzaming van het woningenbestand.

Bron: energieoverheid.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...
Luxs Insights
Luxs, de applicatie voor al uw vastgoedvraagstukken
REALMAP
Optimale strategie voor vastgoedorganisaties ...