SallandWonen keert na afscheid van zeven jaar terug bij NEH Shared Services

SallandWonen keert na afscheid van zeven jaar terug bij NEH Shared Services

Gepubliceerd op:

Woningstichting SallandWonen uit Raalte, één van de eerste twee woningcorporatieklanten van NEH in 2004, heeft na een vertrek in 2009 besloten om terug te keren bij NEH. Na een uitgebreid selectietraject heeft de woningcorporatie ervoor gekozen om haar volledige kantoorautomatisering, inclusief de hosting van Aaeron’s Tobias AX, in de cloud van NEH onder te brengen.

Tijdens een feestelijk samenzijn heeft SallandWonen een 9-jarig contract ondertekend met NEH. Ter onderbouwing van de keuze zegt Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen: “ICT is van strategisch belang voor een moderne organisatie. Het is echter een grote uitdaging om genoeg kennis in huis te halen en te houden. Om ICT van hoge kwaliteit te houden, moet je dit uitbesteden. We hebben ons er nu van verzekerd dat we dit voor een langere tijd hebben geborgd.”

Manager Bedrijfsvoering, Charles Bosscha, vult aan: “We worden straks verregaand ontzorgd in een nog complexere omgeving, welke beter voldoet aan onze wensen. Wanneer we dit zelf zouden willen realiseren, dan zouden we een te grote afhankelijkheid creëren van onze twee ICT-mensen. Qua risico’s en qua prijs was het daarom van groot belang om de juiste partij te kiezen.”

Hij vervolgt: “Uit onze referentiebezoeken blijkt dat NEH sinds ons afscheid in 2009 is gegroeid en nog veel professioneler is geworden. Daarnaast biedt NEH ondersteuning en beheer voor een brede waaier aan pakketten. Ook geeft ervaring in de samenwerking tussen SallandWonen en NEH veel vertrouwen.”

De menselijke maat als onderscheidende factor
Tijdens de contractondertekening gaf Marijke Kool aan dat de duidelijke focus van NEH op de mens een belangrijke reden was voor het goede gevoel en de uiteindelijk keuze voor NEH: “Tijdens het hele traject voelde de benadering van NEH aan alsof SallandWonen en NEH een huwelijk met elkaar aangaan en dat wordt door Jan Pieter (Algemeen Directeur van NEH) beaamd. Jan Pieter heeft enorm veel persoonlijke tijd en aandacht aan ons besteed. Juist deze aandacht was voor ons van cruciale waarde in de keuze voor NEH. Tevens worden we als partners gezien en ook als zodanig betrokken bij het traject. Dat spreekt ons erg aan.”

Teamleider Support Algemeen, Martin Dekker, zegt hierover: “Aandacht voor de mens staat bij NEH echt centraal, daar kom je tijdens het proces achter. Het is niet alleen hier aan tafel menselijk, maar overal binnen NEH. Als voorbeeld: door de keuze voor NEH en de overgang naar de cloud moeten wij helaas afscheid nemen van een collega. NEH bleek bereid om het gesprek aan te gaan met deze collega, om samen te kijken of hij een plaats bij NEH kan krijgen. Onze collega geeft aan dat ook in dit proces de menselijke benadering weer duidelijk naar voren komt.”

Over SallandWonen
SallandWonen is een actieve woningcorporatie in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe en heeft circa 5.500 woningen in haar bezit. SallandWonen staat midden in de maatschappij. Wij werken aan duurzaam en betaalbaar wonen in Salland voor mensen die daar zelf minder goed in kunnen voorzien. “Omdat goed wonen belangrijk is!”

Over NEH Shared Services
NEH Shared Services B.V. ontzorgt al 12 jaar woningcorporaties op het vlak van de ICT. Met ruim 55 medewerkers ondersteunt NEH meer dan 55 corporaties met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, back-up, replicatie en uitwijk, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Door ervaring met zeven van de negen primaire pakketten en meer dan 400 verschillende applicaties gehost in haar datacenter is NEH de meest ervaren partner voor elke woningcorporatie.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...